Dantovské peklo

67%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Na PSP jsem si málem ohobloval prsty na kost jak jsem pařil tuhle hru. No a když jsem zjistil,že existuje i snímek z ní vycházející,tak jsem si ho musel ihned sehnat. Animace je parádní a akce je zde požehnaně. Jenže z příběhu je patrné,že jde stále jen o snímek vycházející ze hry.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
6
"Země je jen jiná forma pekla a lidé jsou démoni" Tak tahle věta mě dostala asi nejvíc. On to neni špatnej animák, ale moc mi nesedlo to až moc náboženské vyprávění. Bylo tam moc okecávání. A nejvíc mi vadil konec, kdy mu Beatrice odpustí. Spoiler: Jako když se Beatrice provdá za Satana a Dante vytáhne křížek a ona mu všechno odpustí a hned jde do nebe. To je fakt chujovina. Dokonce se mi ani moc nelíbila animace, která se pořád měnila. Nevím nějak mě to nevzalo. Čekal jsem víc.
saboter
saboter
3 564 bodů
8.5
Velmi povedený film podle božské komedie trochu jinak.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Dante Alighieri napsal Božskou komedii někdy na počátku 14. století a v tom duchu se i nese. Inferno je její první částí a inspirovalo EA k vytvoření klasické (a podle mě docela nudné a fádní) mlátičky. A i když film sleduje děj ve hře, dal by se interpretovat i jako komiks na motivy románu. Tak jsem ho aspoň vnímal já. Různé druhy animace různých tvůrců jsou sice zpestřením, ale ne každému mohou všechny formy vyhovovat. Myšlenka však zůstává stále stejná: Ať uděláte, co chcete, nejspíš skončíte v pekle.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
4.5
Dante si to špacíruje Peklem a po cestě kosí každého, kdo mu brání v cestě za Beatricí, kterou unesl sám pan Satan. Pokud jste při výuce na střední, kde se probírali renesanční básníci zrovna nehráli piškvorky, tak asi zbystříte. Co? To jako fakt? Tak to je škoda, že jsem si to nepřečetl. A někteří se zamyslí...no jo, vždyť vo tom byl ten film Se7en, vo těch smrtelných hříších... . A jiní si odfrknou...ty vole, to není podle žádnýho italodeath básníka, ale podle videohry... . V originále si v Božské komedii Alighieri vyřizuje účty (i skládá hold) s některými osobami nejen současnými, ale i historickými, trochu rýpe do církve a současně ze sebe zvrací v té době populární moudra. Snaží se o kritický pohled, malinko moralizuje a především se vypisuje ze své lásky. Tzn. v kontextu doby vcelku zajímavá věc...a mimochodem je to zveršované...poezie se tomu říká. A střih...o nějakých 700 let později, se domluví parta podivných týpků, že to vylepší a pošlou Danteho sejmout polovinu zaměstnanců Pekla...vono by to jinak nikoho nebavilo, že? Videohru neznám, ale řekl bych, že cílovka pro Dantovské peklo budou právě její pařani, případně všichni další hltači anime-fantasy. Mě to "přepracování" do fantasy ani neuráží, ale moc mě to nebavilo. Byla to dost povrchní a nezáživná exkurze do míst, která nabízí podstatně zajímavější zpracování. A navíc...postava jak ji tvůrci pojmuli, mi byla dost nesympatická svým pokrytectvím.