Můj přítel Monk

72%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Můj přítel Monk přináší do žánru kriminálních seriálu svěží vítr. Adrian Monk je velmi dobře nepsaná postava a také je to životní role Tonyho Shalhouba,který do ní vtiskl tolik lidskosti,že si jí musíte i přes všechny ty fóbie oblíbit. Seriál se nese v takovém pozitivním duchu,že ho prostě nejde nemít rád.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Ton je dobrý cvok. Případ, stopa a dementní detektiv na to příjde. Docela klasická humorná kriminálka.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
8.5
Seriál mého léta, který mi napomohl k lepší náladě a krimi úžasům. Inteligence pana Monka je úctihodná a výborná. Někdy si i já sám připadám jako Monk. Když ho neco trápí, trápí to i mě. Když vyřešil případ měl jsem dobrý pocit. Když byl v koncích byl jsem v koncích i já. Toto je jediný krimi seriál na světě kde je asi šance, že uhodnete vraha 1 ku 1 000 000.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
8
Pěkný,chytrý a taky zábavný seriál.Hodnotím ho 80 procenty.
LenkaVL
LenkaVL
2 331 bodů
7.5
Originální myšlenka na seriál, který přináší alespoň trochu novoty do stále stejných kriminálních seriálů. Soukromý detektiv, který má spoustu až přihlouplých rituálů. Například nešlapat na spáry v dlažbě, způsob luxování apod.. I přes to vždy případ vyřeší. Někdy i díky svým fóbiím.
Jonák
Jonák
1 659 bodů
9
Velmi, ale velmi příjemný seriál. Námět/scénář vás zaujme originálním dějem s hlavní postavou panem Monkem, který ačkoli má snad všechny existující fóbie a svým zásadovitým chováním letskdy přivádí diváka k šílenství, tak si jej velmi oblíbíte. Herci Tony Shalhoub tato role velmi sedla a v kombinaci se zajímavými zápletkami a případy, které pomáhá policii vyřešit tvoří velmi příjemný a pohodový krimi seriál.
mancika66
mancika66
1 132 bodů
8.5
Adrian Monk - keby som mala vymenovať všetky fóbie čo má nestačila by mi celá stránka :-) Vyrieši tie naj spletitejšie prípady . Komediálny detektívny seriál , ktorý sa oplatí pozrieť .
Pasadenka
Pasadenka
541 bodů
10
Ano, lze se na Monka dívat jako na detektivní seriál, jak pak by ne, když pojednává o „Defektním detektivovi“ (slovní hříčka z jedné epizody), že ano. Tony si zde střihnul excentrického detektiva, který díky svým psychickým problémům vyvolává spoustu komických situací. A někdy až tragikomických.

No dá se na tento seriál dívat i s jinou optikou. Optikou Lásky s velkým L. A jen málokterý film, nebo seriál dokázal tak nádherně opsat hlubokou lásku, jak se to právě podařilo Monkovi. Adrian od dětství nezapadá (na což dostaneme několik flashbackových epizod). A toto se nemění, ani v dospělosti. No díky Trudy, která je jeho životní láskou a záchranou všechny své problémy utlumí a je z něj jen podivín s nadprůměrným intelektem. Klapka a jsme na začátku seriálu, kde se po 3 letech od vraždy své ženy pokouší vrátit do společnosti a opět vykonávat práci detektiva i navzdory všem fóbiím, které má. Jeho vnitřní zápas mezi vášní a strachem nás provází celým seriálem. Nicméně nejsilnější jsou epizody, kde dojde na Trudy. Zde je Adrian nekompromisní a všechny strachy jsou bokem, protože jde o jeho lásku.

A tak dostáváme příběh muže, kterého smrt jeho ženy poslala na dno. Zažíváme s ním vzestupy i pády, spousty legrace a nekonečné projevy lásky, která jde doslova až za hrob a v poslední epizodě se dočkáme katarze, kdy se emotivně rozloučíme se seriálem, který končí novou kapitolou v Monkově životě, kdy došel vnitřního zklidnění a lásky. Ne, není to prvoplánově romantický seriál. Ale je to seriál s nejhlubším popisem lásky, jaký znám. A i když má své nedostatky, tento aspekt z něj dělá jedinečnou podívanou.