Zrozen bez porodu

59%

Články 3

Z kšeftaře a frajírka vězněm na doživotí
Téma27. 9. 2011
Z kšeftaře a frajírka vězněm na doživotí

Po snímcích Svědomí Denisy Klánové o střetu morálky s bezohlednou kriminalitou nezletilých a Zrozen bez porodu o ženě, jíž se do života „naboural“ cizí člověk, přichází Česká televize s dalším filmem, který vznikl na motivy stejnojmenného detektivního románu publicisty Josefa Klímy. Nese název Jseš mrtvej, tak nebreč, vypráví příběh muže nespravedlivě odsouzeného na doživotí a natočila jej režisérka Jitka Němcová. Na obrazovkách ČT1 se objeví 2. a 9. října v hlavním vysílacím čase.

Seriál Vyprávěj vyhrál Zlatou nymfu na festivalu v Monte Carlu!
Festivaly a ceny11. 6. 2011
Seriál Vyprávěj vyhrál Zlatou nymfu na festivalu v Monte Carlu!

Česká televize získala jednu z nejprestižnějších trofejí - Zlatou nymfu. Seriál Vyprávěj triumfoval na 51. ročníku Mezinárodního televizního festivalu v Monte Carlu v kategorii Nejlepší evropský producent dramatického seriálu. Ocenění převzali Filip Bobinski a Petr Šizling ze společnosti Dramedy Productions, kteří seriál pro Českou televizi vyrábějí. Vyprávěj dokonce dokázalo porazit takové giganty, jakými jsou seriály Tudorovci, Misfits či Borgiové!

Recenze: Zrozen bez porodu (TV film)
Recenze20. 3. 2010
Recenze: Zrozen bez porodu (TV film)

Svět definitivně zešílel! Jinak to přece není možné. Jak má zdravotní sestra na psychiatrii Simona Stašová úřadům dokázat, že žádného syna nemá, když opravdu žádného nemá? A kdo je ten týpek celý v černém, který ji pořád sleduje a který se nazývá lovcem vetřelců? Scenárista Josef Klíma a režisér Filip Renč o zcela novém druhu kriminality.