Twilight sága: Zatmění

52%

Komentáře a recenze 47

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
2.5
Třetí díl není zas tak zlý jako jeho předchůdce,ale stále je to čisté zlo určené patnáckám bez života. Sledovat tyhle neherce jak se pitvoří před kamerou u mne vyvolává střevní potíže. Pokud takhle vypadá filmová verze,tak se úplně bojím pomyslet na to jak vypadá kniha.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Třetí snímek natočený na základě knižní série literární autorky Stephanie Meyerové ničím od předchozích filmových dílů nevybočuje, takže se divákům předkládá zcela stejný duch filmové tvorby. Pomalejší dějový vývoj opět dává všemu čas, což některým scénám svědčí a některým spíše škodí. Po dějové stránce se dokonce snad i zdá, že se opakují věci vyřčené již v předchozím snímku mající podtitul ´Nový měsíc´. Dramatická stránka, ve které se tradičně netlačí na pilu, je však přece jen o kapku výnosnější a zápletka tak i zajímavější. Romantizující atmosféra zmírňuje akční dramatizaci a co se týče emoční stránky, kapesníky si nikdo dojetím z kapes vytahovat nebude. Pokud jde o fantasy žánr pro dospívající diváky, dobře zpracovaný scénář má po dějové stránce dobrou zápletku odehrávající se v krásných lokacích a obsahující dobře zvládnuté akční scény, kterých si však akčně založený divák zase tolik neužije. Svým počtem a délkou spíše vyznívají jako znouzectnost. Ale je to romance plná sentimentálních momentů, takže dejme tomu. Takže nic než další etuda člověka Belly a upíra Edwarda, která se dopředu moc neposouvá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Lepší než Nový měsíc je to díky snaze. Kdyby byla ta snaha alespoň trochu úspěšná, možná bych hodnotil dokonce i výš, ale bohužel nedokážu tenhle film pochopit. Zvlášť když existuje tolik nesrovnávatelně lepších slaďáren. Ubohé.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
4
Soubojové scény mají konečně něco do sebe. Scénář se opět nechytá, romance je až moc chtěná. A hororové je akorát to, že se bojíte, kolik toho ještě můžete protrpět.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4
Jedno je třeba Zatmění přičíst k dobru - konečně mají některé scény drajv. David Slade se snaží čarovat a i když mu nízký rating moc nedovoluje (bitva upírů bez jediné kapky krve, to prostě vypadá blbě), akce táhne. Zbytek, až na pár fórů, drtí. Oceňuji fakt, že jsem prvně v sérii zaznamenal něco jako dramaturgický posun, většinu času se ale opět tvůrci plácají ve sladkých větách, které herci neumí prodat (respektive si nejsem jistý, jestli prodat jdou). Když vám někdo ve 12 tvrdí, jak je něco věčné, osudové a jedinečné, usmějete se a poplácáte to dítko soucitně po rameni. Když vidíte dva dospělé lidi, kteří to myslí smrtelně vážně, je vám trapně (HODNĚ trapně!). S trojkou se každopádně zavírá šance na to, že ta série bude někdy i pro nefanatické nadšence předlohy. Proč? Protože se odehrály tři filmy, tedy nějakých 5 hodin děje a stalo se co? Bella je s upírem a občas je nejistá ohledně vlka. Trochu málo? Proklatě! Jestli jsou knihy podobně obsahově bohaté (přežil jsem jen jedničku), pak je současný čtenář tupý konzument, který se dobrovolně podílí na vraždě kvalitní literatury. P.S. Nové postavy hrubě nevyužité.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Takhle dobrou omáčku jsem dlouho neviděl. Ani závěrečná bitka (nebo co to bylo) to nezachránila. Čekal jsem 2 hodiny na nic. Proč sakra nenosej ty vlkodlaci trička? A jak můžou mít ihned po proměně na člověka kraťasy? Je tam hooooooodně nepochopitelnech situací. Bella je asi děvka nebo psycho, tohle je fakt v knížce? Jako meziděj asi dobrý. 35%
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8
Podle mě pěkný třetí díl. Ano, chlapi to asi bavit nemusí, ale myslím si, že režisérovi Davidu Sladeovi daří natočit film dobře podle knihy. Celkový souboj novorozených je velmi parádní. Film dokáže zaujmout i jinými scénami, ačkoliv počítám, že v kině moc kluků nesedělo..
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
2
Kristovanoho. Umím si teda představit, že z toho vznikne dobrá slah fanfiction, gay porno a podobně. Ale neodvažuju se hádat, jaká musí být předloha, když adaptace vypadá takhle.
roque
roque
2 923 bodů
Lepší díl, než Nový měsíc. Nejlepší scény jsou jak učí vlkodlaky jak bojovat s upíry a bitva s novorozenci. Plus hudba k tomu fakt sedí.
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
6
Já to nechápu, první dva díly se mi nelíbili, ale třetí díl celkem i jo :), asi jsem teplej. heheheheh