Vítězové a poražení

75%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Upozornění - kombinace Stone a Pacino může způsobovat erekci. Tohle je prostě splněný sen všech fandů amerického fotbalu. Stone se znovu trefil do černého a jeho režie je úžasná. Akce je svižná a rychle střižená.To samé platí o nasnímání zápasů - prostě lahůdka. Když k tomu všemu přihodíte takový herecký ansámbl v čele s Pacinem,Diaz,Quaidem,Woodsem,nebo Foxxem.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Vítězové a poražení za mě patří k tomu lepšímu, nebo do širšího okruhu nejlepších sportovních filmů, i když se v něm vyskytuje spousta typických klišé. Skvělý Al Pacino, výborný Jamie Foxx, bohužel mi v roli neseděla Cameron Diaz, kterou mám rád, ale měla by se držet svého kopyta. Sportovní drama o úspěchu a neúspěchu, ale i zdraví sportovců, zákulisní boje v týmu i ve vedení.. po technické stránce pěkná práce, závěrečný zápas předramatizovaný, jak tomu bývá. Pěkné - 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Oliver Stone tentokrát šokoval sportovním snímkem zabývajícím se veškerým děním kolem amerického fotbalu. Jedná se ještě o sport a nebo se tu jen točí až neuvěřitelné peníze? Stone si dal opět záležet absolutně na všem. Živé realistické herecké výkony, výprava, dramatičnost, živá kamera se sportovním videoklipovým střihem až po velice trefný soundtrack. Hlavní postavou je skvělý Al Pachino, který to tu vše táhne. Ostatní nijak nezahálejí a neméně dobře ho dotahují. Snímek velice stylově poodhaluje kejkle v zákulisí, které přesouvají tento sport na zcela jinou úroveň. Čímž se nakonec také podařilo vyvolat velice silnou debatu o současném sportu. I přes velice dlouhou stopáž, což je u filmů tohoto druhu krapet neobvyklé, se jedná o nejlepší sportovní film, jaký kdy byl natočen.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Generická stoneovina. Některé sportovní filmy ve mně dokáží vzbudit zájem, i když mě sport nezajímá. Vítězové a poražení mezi ně nepatří, protože se v nich zkrátka neděje nic zajímavého krom toho, že je řemeslně zručně předveden nejrutinnější sportovní příběh. To není dost. Alespoň pro mě.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Viděno asi 5x, a pokaždé je ten film lepší a lepší. Mám pocit, že na poli sportovních filmů už asi těžko vznikne něco lepšího. 10/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Film o novodobých gladiátorech, který Stone natočil s opět špičkovou vizuální genialitou a ohromným drajvem. Herecky mimořádně přesvědčivé, sólo Al Pacina je naprosto dokonalé. troufám si tvrdit, že Cameron Diaz už byla málokde lepší. Skutečnost, že je to o sportu, který jsem v životě neviděl je ve finále úplně šumák.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
pod pojmom film olivera stonea som si vždy predstavoval kontroverzné téma (jfk, nixon), väčšinou i kontroverzne spracované (natural born killers). vítězové a poražení sú z trochu iného súdka. stone síce pracuje s jednoduchou schémou športových filmov (z outsidera najlepším hráčom mužstva - veď to poznáte), ale čo ma prekvapuje najviac tak to je vizuálna podoba filmu ktorá je jedným slovom zbesilá, väčšina filmu vyzerá ako nadupaný videoklip, kamera lieta ako odpútaná z reťazov a strihač nasadil diabolské tempo, navyše výber a výkony hercov sú do jedného bezchybné a vôbec nevadí, že americkém futbalu nerozumiete tento film vám ho síce nepomôže pochopiť, ale baviť sa u toho budete skvele.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8.5
Oliver Stone je podle mě zavilý komunista, ale některé filmy se mu zkrátka povedly. Tenhle je jeden z nich. Americký fotbal rád sleduji a film mě pěkně ukázal zákulisí tohoto sportu. Herecky tomu vévodí Al Pacino, Cameron Diazová a Dennis Quaid. 150 minut je sice dlouhých, ale ne zbytečných.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Lepší film z prostředí vrcholového sportu jsem snad neviděl, ta celková šíře a na druhou stranu hloubka prokreslení jednotlivých postav spolu s hvězdným obsazením z tohoto filmu činí úchvatný zážitek. Ještě zmíním skvěle vybranou hudbu, která podtrhuje celou atmosféru.
kubas369
4 086 bodů
8
Lesk a špína amerického fotbalu v nenáročném filmu režisera Stona s výborným hereckým obsazením ( oba palce nahoru pro Camerom Diaz).