Dvanáct měsíčků

61%
Dvanáct měsíčků
Plakát traileru

Každý asi zná alespoň některý z neuvěřitelných úkolů, které musela pro svou macechu a nevlastní sestru splnit schovanka Maruška. Podaří se jí donést v třeskutém mrazu jahody a nebo kytičku fialek? Jak se tento příběh odehraje podle scénáře Jany Janíkové a Karla Janáka a v dramaturgii Martina Novosada, na to si budeme muset počkat do příštího roku.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Docela slušná pohádka. Evidentně nescházely peníze, takže na naše poměry slušné prostředí, kostýmy atd. Jedná se spíše o směs Dvanácti měsíčků, Popelky a Mrazíka, ale přesto se mi na tuto pohádku dívalo dobře a klidně se podívám znovu. Možná bych zvolil jiného herce, než ROmana Vojtka, ale to je věc názoru.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Neurážející pohádka, která díky štědřejšímu rozpočtu mohla dotáhnout to, co verze z 90. let ne. Ta ale díky krátké stopáži nemusela řešit tu výplň, která musela být tady. Scénář s tím chytře zkouší pracovat, ale jak už to u pohádek bývá, ten krátký děj se moc natahovat nedá. Někdy tak trochu tempo drhne a nepomáhají tomu ani dobří herci, kteří se vážně snaží a hudba Brzobohatého, která díky jemným změnám dokáže změnit vyznění celé scény.
avenis
avenis
8 137 bodů
7
Celkový dojem z pohádky mám  celkem dobrý. Postava Marušky je velmi sympatická, silná a úplně normální holka s dobrým srdcem. Měsíčci mě bavili a Stonehange po valašsku mi přišlo jako fajn nápad. S postavou macechy si V.Žilková poradila   excelentně na rozdíl od I.Korolové, která to silně přehnala. Panoptikum místních vdavekchtivých krásek zajímavě charakterizovaly bizarní paruky. Je to pohádka netradičně pojatá a místy se vleče. Námět se dal zpracovat zajímavěji. Režisér a scénárista Karel Janák nepatří k perlám české kinematografie, ale tato pohádka mohla dopadnout lépe. Nicméně mě neuráží. (26.12.2012)

Dodatečné informace

Původní název:
Dvanáct měsíčků (více)
  • Česká republika Dvanáct měsíčků
  • Česká republika Die zwölf Monate
  • Česká republika Dvanáct mesícku
  • Česká republika Month's Rulers
  • Česká republika O dvanástich mesiacikoch
  • Česká republika O dvanástich mesiačikoch
Premiéra v ČR:
24. 12. 2012
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch