Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

72%

Komentáře a recenze 72

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
K tomuto dílu mám spoustu výhrad,ale jsem schopný přejít s tím,že beru v potaz to dlouhé čekání mezi čtvrtou a první epizodou. (16 let je vážně dlouhá doba). Příběh je dobrý,ale místy až příliš překombinovaný. Akce je výborná a na speciální efekty je radost pohledět. Snad největší výtku mám k postavě Jar Jar Binks. Proč se tohle stvoření objevilo v tak dobrém filmu vážně nechápu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Nejsem skalní fanoušek Star Wars. Začal jsem se o celou ságu zajímat až po natočení Skryté hrozby a tím se ze mě stal alespoň fanoušek. Star Wars natočeno na přelomu tisíciletí už je totiž pecka. Vlastně jsem viděl Star Wars od jedničky po sedmičku, takže jsem nebyl ovlivněn díly 4-6. Jedničku hodnotím vysoko. 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
George Lucas započal ruinování sebou vytvořené legendy skutečně naprosto a bez kompromisů. Nic nefunguje, nic nedává smysl. Nesympatické a neosobní postavy jen recitují scénář v příšerné syntetické krajině modrých pláten. Zmizela energie, zmizely emoce.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Prozatím nejslabší viděný díl, který je na osudovou scifi prostě až moc dětský. Roboti, kteří mi pili krev ve staré trilogii tu sice nejsou, ale jejich místo vyplnila nesnesitelná digi příšerka. Mladý Obi-wan s culíkem navíc působí až moc Trainspottingově.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
První epizoda nových dílů se zaměřil na dětství Anakina Skywalkera. Na scéně se objevil jeho učitel Obi Wan Kenobi v podání Ewana McGregora. Ostatně, který charakterní herec by odmítl převzít štafetu po legendárním Guinessovi a nemastný neslaný Liam Neeson s podivným jménem Qui-Gon Jinn. Film tak ovládly dvě postavy. Ve špatném slova smyslu Jar Jar Binks, rádobyvtipná digitální postavička, kterou chtěli všichni diváci s IQ nad 30 bodů zabít po první minutě a skvělý Darth Maud v podání fantastického Raye Parka. Park pak získal lukrativní role, kde sice nebyla vidět jeho tvář, ale jeho fyzický fond mu umožnil ztvárnit postavy jako bezhlavý jezdec v Ospalé díře, hrál v X-Menech a v G. I. Joe. První film nebyl katastrofou jen díky tomu, že se zaplatil. Lucasova režie sklidila zdrcující kritiky a fanoušci původní ságy se o celý projekt přestali zajímat. Rick McCallum, producent nové trilogie Hvězdných válek se pak snažil Lucasovi domluvit, že nemůže fanoušky ignorovat a ať se laskavě vykašle na Jar Jar Binkse.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Guilty pleasure. Tytam jsou osudovost a drtivá aura temné strany, které poháněly původní trilogii vstříc ultimátně kompaktnímu a jedinečnému zážitku, v nenávratnu zmizely dospělácká serióznost, nenápadný suchý vtip i monumentální charakter sice statičtějších a jednodušších, ale přesto atmosféričtějších akčních sekvencí.. Epizoda I je podraz na pravověrné fanoušky SW, kde mnoho minulých osvědčených esencí ustupuje Lucasovu nezřízenému vizuálnímu blbnutí a násilnému zpřístupnění série nové generaci v čele s desetiletými školáky s otevřenou pusou a prstem v nose. Je nesporným faktem, že atmosféra je kouzelná, příběh se rozjíždí zajímavě, nové postavy jsou božské a celková prezentace prostředí a s tím spojené triky a atrakce patří k vrcholu své doby, ale zkrátka to působí jako slátanina s nulovým přesahem - především v porovnání s tím, co nastolily původní filmy. Jediný, kdo si skutečně udržel tvůrčí formu, je veterán Williams, jehož soundtrack se parádně rozvětvil a měl lví podíl na tom, že alespoň závěrečný světelný fight patří k tomu lepšímu z celé ságy. Naopak dementní pištění Jar Jara Binkse patří to těch nejhorších filmů Luca Bessona...
hrumsrt
hrumsrt
9 329 bodů
8
Pro moji generaci je možnost pustit si poprvé všechny epizody v pořadí, jaké určuje děj, tedy nikoli tak, jak byly chronologicky vydány.. První epizoda celé Star Wars ságy rozděluje fanoušky i ve mě se to tak nějak bije. Je tam ten moderní přehoz, parádní záporák, ale zároveň příběhově to trošku pokulhává. Ať už kvůli potrhlým scénám s Jar Jar Binksem, nebo kvůli často až moc politicky nudnějším pasážím na Tatooine. Nicméně finále je tak epické, že to dává nové sáze dobře rozhozené karty. Ale celkově můj nejméně oblíbený díl z prequelové trilogie. 75%
M3lios
M3lios
9 141 bodů
6
Epizóda 1 je pre mňa strašne rozporuplný film ,pretože som ho už videl nespočetkrát a čím viac ho pozerám tým viac ho mám rad. Je pravda ,ze to vôbec nie je také dobré akoby som si predstavoval (vlastne najlepšia vec na filme je hudba Johna Williamsa) ,ale aspoň to neničí LORE ako nová trilógia od Disneyho ,kde sú schopní za film zmeniť minulosť viac ako šesť razy . No na druhej strane som dostal všetko ,čo som vlastne chcel: akčný film ,kde sa len striela a nepremýšla. V čom je teda problém? Možno v tom ,ze mi to stále prijde príliš detinské...alebo v tom ,že stále neviem vystáť Jar Jara Binksa. 60% Proste si to kedykoľvek rád znova pozriem i keď to nie je perfektné. Guilty Pleasure....Niektoré veci ocením až po čase...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Nikým moc nechtěný a neočekáváný návrat. Nebýt charismatu Neesena, klukovského vzhledu McGregora a zřejmě nejlepšího finálního souboje v celé sérii, nestál by tento prequel za nic.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
jar jar, maly anakin, zbytocna komplikovanost (staci si precitat uvodne titulky kde sa dozvieme o danovych problemoch a nekonecnych debatach v senate, wow to znie neskutocne zabavne) a lucasova reziserska a scenaristicka bezradnost to su hlavne slabiny uvodu do novej trilogie. navyse lucasovsky bullshit o tom ze cely pribeh mal v hlave viac ako 40 rokov je usmevny, lebo prve dve epizody su svojou zbytocnostou a dejovou bezradnostou az smutne. este ze to ma vynikajuceho zaporaka v podobe darth maula a charismatickych rytierov jedi neesona a mcgregora...