Román pro muže

50%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Pro mne velmi podobné jako Romám pro ženy s tou výjimkou,že v tomto snímku doslova kraluje slizký Miroslav Donutil. Jeho hajzlovský projev je vychytaný do detailu a scéna v restauraci je toho důkazem. Není sice nic extra,ale párkrát jsem se vážně dobře pobavil.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Miroslav Donutil v akci. Sice laciná komedie, která prostě nenutí diváka přemýšlet.. já si jí ale vždy užiju. Geniální je i dvojka, která jede na Slovensko vykonat Vendetu :)))) Někdy na mě prostě tyto jednoduché komedie funguji, jindy jen koukám z otevřenou pusou, co to má jako být..
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Aneb čekání na to, jestli Táňa nakonec ukáže aspoň tu kozu. Další příklad českého kočkopsa, ve kterém vtipy nefungují ani v Donutilově podání. Klasický tuzemský scénaristický fail.
Fingon
16 886 bodů
4
Druhá hvězdička za Táňu Pauhofovou, vypadá trochu jako Felicia Day:) Jinak jde o neskutečně hnusný film - ani tak ne zpracováním, jako spíše zobrazením života. Za příběh může Viewegh, ale kde vzal inspiraci? Někdy ten svět fakt za moc nestojí..
Cettlovka
5 032 bodů
5
Nic moc. Oproti Románu pro ženy totální nula a nemluvě o hudbě, hrála-li zde vůbec nějaká :-(
saboter
saboter
3 564 bodů
5
Poměrně slabé na knížku to ujde ale že by film mnl ňáký nápad nebo něco zajímavého to né jede to na herecký výkon a taky občas
  • humor
  • herci
  • nic moc zajímavého
  • jde jenom o další vulgarismus
  • nuda
leafroller
leafroller
3 023 bodů
5
Zápletka filmu je jednoduchá: zkorumpovaný vysoký státní úředník chce dopřát svému umírajícímu bratrovi poslední snový týden ve špičkovém horském středisku. Jde dokonce tak daleko, že mu najme i jeho oblíbenou kyberprostitutku. Opilý mocí a penězi si ve své nadutosti ani nepřipouští, že co se zdá snové jemu, nemusí být snové pro každého. Film je sestaven z uměle vytvořených (pro někoho možná vtipných) situací a záběrů, které mně ovšem nedávají žádný smysl. Minimalistická hudba z dílny pana Vřešťála přidává snímku na kostrbatosti a zdlouhavosti. Každý chytrý autor a režisér ví, že filmová hudba je jakýsi lubrikant, pomáhající překlenout řidší místa scénáře a přechody mezi jednotlivými kapitolami. Zde bohužel působí spíše jako kýbl písku. Rád bych v tomto chrlení ohně a síry našel na filmu i nějaká ta pozitiva. Nelze neuvést velmi přesvědčivý výkon pana Donutila, který se zhostil role arogantní zbohatlé svině velmi obratně a dal nám tak antihrdinu, kterého všichni dobře známe, nenávidíme a přesto každé čtyři roky volíme... Celkovou dusnou a pochmurnou atmosférou filmu prosvítá jako hřejivé sluníčko postava striptérky v okouzlujícím podání Táni Pauhofové. Její přirozená uvolněnost a optimismus je v pěkném kontrastu s dlouholetým napětím mezi sourozenci. A i když se nesvlékne, tak je na ni rozhodně dobrý pohled... Co říci závěrem? Pobavit dnešního diváka není ani zdaleka tak jednoduché jako ještě před pár lety. A vypadá to, že ani angažmá oblíbeného spisovatele či herce už není zárukou úspěchu.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
4.5
Tento film se hrozně moc od původního Románu pro ženy hodně lišil. Asi protože film měl jiného režiséra a v této části nešlo až tak o komedii jako o drama, které je tam více. Na celém filmu jsem se zasmál jenom jednou a už ani nevim kde. Dal bych i "odpad!", ale nedám ho už z úcty k panu Donutilovi, která je můj jeden z nejoblínenějších herců.
guestka
guestka
2 304 bodů
1.5
Asi jednou stačilo
Hare77
Hare77
2 051 bodů
5.5
Tak chtělo by to lepší scénář, prostě průměr Vieweghovských adaptací...