Riddick

68%

Komentáře a recenze 36

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Nebaví mne tak dlouho čekat na každý další díl s Riddickem,protože vždy to je pořádná jízda a já se dobře pobavím. Tohle čekání sice bylo dlouhé,ale výsledek stál za to. Není to takové "přeplácané" jako Kronika temna,ale spíš mi to svým pojetím připomnělo Černočernou tmu. Minimalistické,atmosférické a napínavé. Zkrátka vynikající.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Riddick je velkým sólem Vina Diesela, který ač hraje v kultovní a supervýdělečné sérii Rychle a zběsile první housle, zatoužil po návratu ke své vypiplané postavě. Nepochybuji o tom, že bude film vzhledem k rozpočtu vysoce ziskový a zcela jistě se prodají i tisíce kusů nových počítačových her, které Dieselovi vydělávají mnohem víc než všechny filmy dohromady, ale nelze se zbavit pocitu, že to mohla být o poznání lepší jízda. Na rozdíl od výpravného Riddicka: Kronika temna je to ovšem podstatně zábavnější snímek a dá se vidět. To ovšem platí pouze v tom případě, že hovíte tomuto žánru, pokud ne, tak se filmu vyhněte velkým obloukem.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Trocha zklamání. Hodně tam toho chybělo. Vizuál ujde.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Čekal jsem nastavovanou kaši a dočkal jsem se překvápka. Trojka jako vyšitá, žádná předělaná jednička, ikdyž tam bylo pár prvků, ale to bylo jen k dobru. Začátek se zvířátkama byl super a pak vzájemnej lov Riddicka a lovců taky neměl chybu. Sice to nemá tu originalitu a atmosféru jako jednička, ale není to od toho moc daleko. Rád se na to za pul roku podívám znova. 87%
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
6
Je to horší, než Černočerná tma a rozhodně lepší, než Kronika temna. Kronice se vyčítalo, že se nedrželi osvědčené kvality jedničky, kterou místo, aby rozvíjeli pustili se do něčeho co jim evidentně nejde. No a vzali si to k srdci? Ano, a to tak důkladně, že v podstatě TMU kopírují. Dalo by se říct, že se ty filmy liší akorát pár kapkami deště mezi, kterými se Riddick snaží tančit. A tančí tak dobře, že na to sbalí i lesbu(má hluboká poklona). Ovšem když nejste zrovna blázen do tance, tak vás to sklame. Aspoň Jordi Mollà to vytahuje na lehký nadprůměr. P.S. - vážně by mě zajímalo co to vlastně ten hrdina Riddick provedl, že po něm všichni jdou jak slepice po flusu.
kedl
kedl
6 380 bodů
4.5
Riddick nám opět spadl do pěkných sraček, ze kterých se, po právu snaží dostat, ale nudí u toho. Občas sice prohodí slušnou hlášku, ale to na tu dvouhodinovku prostě nestačí, když už hlásí, že do něčeho/někdo zarazí klacek, tak proč ho sakra nezarazí, alespoň by bylo na co se dívat, ale to ne, on radši místo toho hodinu a půl kecá, o tom jaká je chudinka, že na něho všichni serou, a jak proto musí být silný, aby to všechno ukočíroval, zdař Bůh Riddicku, snad příště.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Pro mě jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku a vůbec hodně očekávané pokračování(a zároveň poměrně velké zklamání). Odfláknutá, nedokončená, jedničku kopírující slátanina, kterou si snad David Twothy vymyslel, když měl pauzu na oběd. Ten trailer byl naprosto úžasnej, škoda, že film nestíhal to tempo.
  • nulová atmosféra
  • scénář
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Riddick se vrátil a bohužel sel na jistotu až moc. Všechno bylo stejné jako jednička, sice se jinak dostal na další planetu, sice neslo o tmu, ale o déšť, sice teď nestal jen proti vraždícím potvorám, ale i zloduchům. To, ale nevynahradí to, ze to byla spatná napodobenina jedničky. Strašně se mi líbila barevna propracovanost takový ty pouště kde se dej odehrává. Riddick, ještě o něco víc zmoudřel, zdrsněl a o něco víc se z něho stal nafoukaný zabiják. Postava otce nepotřebného a padlého žoldaka z jedničky, jenom propojil všechny tři díly dohromady, nic méně by nikomu nevadilo kdyby těch podobnosti s jedničkou bylo o něco méně. Vizuálně byl film skvěly, herci užasne své postavy zahráli, Riddick v podání Diesela proste nejlepší. Ovšem po pul hodině zjistíte ze to bude úplně stejný film jako ten první a už se nudíte, škoda. Doufal jsem ze po takové pauzičce si s tím dějem lepe pohraji než ze jenom dají CTRL+C a pak CTRL+V.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
8
Starý známý vrah Riddick se vrací. Poté co byl zrazen vlastními druhy a ponechán na pospas pusté planetě plné příšer. Začne spřádat plán útěku a pomsty. Tento film svým stylem připomíná spíš první díl série (Černočerná tma). Nežli předcházející, rozmáchlý film Riddick: Kronika temna.
kubas369
4 086 bodů
8
Kupodivo výborný film, který rozhodně nenudí. Návrat ke kořenům rozhodně pomohl.