Rychle a zběsile 5

79%

Komentáře a recenze 62

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Se čtvrtým dílem přišel zlom a tahle série od té doby patří mezi nejlepší akční jízdy ever. Vše je postaveno na přepálené akci,která neřeší jakékoliv gravitační zákony. Obsazení The Rocka považuji za jeden z nejlepších nápadu vůbec.(Později ho trumfne jen obsazení Stathama). Dokud se hláškuje,tak je film neuvěřitelně cool. Ve chvíli kdy se postavy pokusí o nějaké smysluplnější dialogy,tak to dost skřípe (jakoby řadili bez spojky).
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Po šílené trojce a nepříliš dobré čtyřce jsem na Rychle a zběsile zanevřel. Po letech jsem se rozhodl, dát jim šanci a začal jsem od č.5. Musím říct, že obsazení Dwayne Johnsona je jeden z mála kladů filmu. Děj je plochý ( ale o to tolik ve filmech tohoto typu nejde ), akce až ke konci filmu, do té doby samé žvásty a přípravy. Pro mě to prostě není a další díly zase nechávám u ledu.. na toto musím zapomenout. Filmy kde je hlavní myšlenka aby udělalo auto co nejvíce salt se čtverným vrutem prostě nejsou moje oblíbené. Kam se poděla myšlenka prvního dílu? Nablýskaná auta, závody... :(
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
A jsou zpět. Tam, kde skončila čtyřka, tam pětka začíná. Nejedná se tedy o volné pokračování, ale o pokračování přímé. A opět se jedná o zcela jiný film, takže je nemožné srovnání s předchozími díly. Příběh se tentokrát odehrává v Brazílii a je to opravdový akční nášup. Ne, tady se závody opravdu nekonají, zde jde zcela o něco jiného. Příchodem Dwaynea Johnsona dostala série zcela jiný směr. Je to akčňák plný adrenalinu, vizuálních efektů a tolika zničených aut, že by i 'KOBRA 11' zbledla závistí. Vše má spád, nic tu není náhodou a vše drží pohromadě. Někde se psalo, že se jedná o akční výplach mozku. No, asi ano, protože nic takového tu dlouho nebylo. A propo: kde se tu vzal ten Japončík ' Sung Kang'? Nezahynul takhle náhodou v Tokijské jízdě?
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
130 minut? To jako vážně? Co mohla být skvělá pecka se přehnanou stopáží docela znehodnotilo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Domovi parťáci ft. Tropa de Elite. Z téhle série si naposled vybavuju Tokijskou jízdu a ani se nechce věřit, že tenhle namakaný akčnák natočil stejný týpek. Závěrečná honička Riem geniální, Rockovy pracky neskutečné a až na ten přiteplený soundtrack a fakt, že mě auta vůbec neberou (naštěstí se to tady kolem nějakých frajerských driftů moc netočí) opravdu velká spokojenost. 8/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Zřejmě není možné očekávat nějakou scenáristickou hloubku od filmu, který má v názvu číslovku 5, ale na druhou stranu série Rychle a zběsile není tak úplně typickou filmovou sérií. Je v ní řada postav, odehrává se na více místech a to poslední, co by se jí dalo vytýkat je strnulost. Pátý díl je nadupaný akcí a netočí se pouze kolem aut. Je zcela evidentní, že hlavní zásluhu na úspěchu posledního dílu mají čtyři jména – režisér Justin Lin, producenti Neal H. Moritz a Vin Diesel, který tuto sérii drží při životě a nově The Rock. Tento film pochopitelně nedoporučím členům filmových klubů, ale znám fanoušky série, kteří chodí do kina opakovaně a pro ty je snímek určen především.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Až na pár vyjímek částečné zklamáni. Zpočátku se to tváří jako krimi, kde namakaná auta jsou jen při krádeži z vlaku, na srazu a při závodě. Jediné co mě dostalo, tak bitka dvou borců Diesela s Johnsonem a finálka s trezorem. No, popravdě bylo to přehnané, aby dva automobily (sice Dodge) utáhli těžký trezor, ale i tak jsou to dva momenty co stáli za to. Dobrý pokus.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
9
Jestli někdy měli F&F vrchol svojí série, tak je to tentokrát! Velkolepý, epický a navíc se přidává The Rock, který do konceptu sedl, jako málo co! Zábavnější, akčnější a celá ta pasáž se sejfem byla možná to nejlepší, co jsme dostali. O tomhle jsem snil od prvního filmu! 90%
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Topovka! Nemám ,čo dodať. Tento film má skutočne všetko.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Příběhově OK, akce fantastická, jen občas přes čáru. (Dva Mustangy těžko uvezou 11 tun kovu.)Ale jinak je vše natočeno s přehledem a dá se ve všem orientovat. Takže proč ne.