Detektivové z Hollywoodu

54%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
3.5
Detektivové z Hollywoodu jsou ten nejprůměrnější film,který si dokážu představit. Není zde jediný aspekt,který by film alespoň trochu ozvláštnil. Hartnett a Ford jsou oba dobří herci,ale ani zde vlastně nemají nic moc co hrát,protože scénář je chabý a děravý jako francouzský sýr.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
4
Rok 2003 a do kin se vřítil další počin z oblasti ´buddy filmů´, který ale jakoby měl rovnou namířeno do propadliště filmových dějin. Nic proti Harrisonu Fordovi a Joshovi Harnettovi, ale scenáristická neochvějnost skutečně předčila veškerá očekávání. Máme tu klasickou policejní dvojici, která zřejmě nezvládá domácí rozpočet, neboť jeden si přivydělává prodejem nemovitostí a druhý cvičením mladých dam. To už i v Americe má policie tak špatné platy? A k tomu všemu samozřejmě vyšetřují případ vraždy. Kromě jedné energické honičky ke konci se však nejedná o nic přínosného a nedej bože, potěšujícího. Během necelých dvou hodin stopáže je už první půlhodina setsakramentsky dlouhá. Udává dějový směr, ale jakoby měl scénárista problém se chytnout té správné koleje. A tak je asi první polovinu příběhu patrná spíše jen snaha dát dohromady nějaký smysl mezi policejními parťáky. A nedaří se a nedaří. Ale ano, v jistém smyslu snímek zábavný je, ale viditelně jakoby tématu či danému subžánru docházel dech. A to tak, že hodně. No nic. Tentokrát se to nepovedlo. Holt, jak se říká, není každý den posvícení.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Film, který se i přes slušné obsazení nedokáže dostat z průměru a je to škoda, protože jak Harrison Ford tak Josh Hartnett hrát umí, ale to by ten film potřeboval v prvé řadě výrazně promakanější scénář.
avenis
avenis
7 963 bodů
5
Ufff, místo relaxu taková fuška. Schizofrenní životy dvou detektivů, jeden prodává reality, druhý se snaží prorazit jako herec. Jsem nadřená. A proč to musí kazit ženský? Obzvlášť nesympatická Lena Olin, která se svým vilným výrazem "já jsem nad věcí" a průhledným oblečením patří spíš do filmů jiné kategorie. Hlas Jarmily Švehlové jsem taky nikdy neměla ráda. A tady se to sečetlo... Omylem jsem viděla dvakrát. Tak příště bacha! (Nejen proto píšu komentáře.) (9.1.2022)