Moje letní prázdniny

63%
Moje letní prázdniny
Plakát traileru

Moje letní prázdniny, film z produkce hvězdného Mela Gibsona, který si v něm i vystřihl hlavní roli, je plný akce a vzrušení a nepostrádá ani prvky černé komedie.

Ten den pro řidiče (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity.

V El Pueblitu řdič potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se řidič se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech.




Recenze: Moje letní prázdniny

Kinobox.cz
60%

Trvá to hodinu, ale najednou vidíme opět toho Mela, jakého máme rádi (i když s extra porcí vrásek): sympaťák závislý na nikotinu, který si s přehledem poradí s každou situací (deštník!). Jen mu tentokrát ten produkt „šitý na míru“ tak úplně nevyšel. Coby příslib do budoucna ale nejsou Moje letní prázdniny vůbec špatná vizitka.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Melovy prázdniny v zavšiveném mexickém vězení, kde přežije jen ten nejvychcanější. Na debut hodně svižné a nebýt toho televizního looku, tak není moc co vytknout. Co by za takovýhle film dal např. JCVD nebo Lundgren. 7.5/10
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
0
co z toho?
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
No Mel je jedním z mých oblíbených herců a jeho poslední eskapády v USA mě od toho neodradily (no tak moc pije, nemá rád židy a zklamal ho jeho cit pro výběr žen). Jeho poslední dva filmy nic moc a musím se přiznat, že do kina jsem na ně nešel a nelituji. No na "Moje letní prázdniny" jsem si zašel, sice nás bylo v kině 5, ale aspoň byl klid. A film se mi líbil, pěkně začal, pěkně ubíhal a pěkně skončil. Prostředí zajímavý a herecky mě tam nikdo do očí nemlátil. Mexikáni barvití, Mel se na svůj věk snažil (a klidně si i zapálil cígo - to se dneska taky jen tak nevidí), mladej Hernandez dobrej, zloduši Stormare, Cacho, Cohen a Ochoa správně zlodušský a Dolores Heredia předvedla taky pěknej výkon (a na to, že je stejně stará jako, se na ní pěkně dívá - narozdíl ode mě). JÓÓ a hudba byla perfektní. Takže film mě překvapil velmi příjemně a dobře jsem se bavil.

Dodatečné informace

Původní název:
How I Spent My Summer Vacation (více)
  • USA Moje letní prázdniny
  • USA How I Spent My Summer Vacation
  • USA Get the Gringo
Premiéra v ČR:
24. 5. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění