Gremlins 2 - Nová várka

65%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Podle očekávání je tohle druhé dobrodružství chlupatých potvůrek podstatně slabší. Avšak se zde stále najde velké množství zábavných gagu. Originalita se zcela vytratila, protože tu celou pohltil první díl a bylo zřejmě hodně těžké přijít s něčím novým. Na pobavení a zkráceni dlouhé chvíle ideální.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Druhý díl se s velkým úvodem do děje moc nezabývá, není také proč, je to stejné, jako první díl, jen už je to prostě opakování známého. Zprvu vypadají zlí Gremlini drsně a lépe, než ti první, genetické mutace dobrý nápad. Potom se to opět zvrhne v bujaré večírky příšerek a už mě to nebavilo. Dal bych tak 55%, ale to nejde.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
I druhý díl je slušný nářez. O fous slabší než jednička (možná tomu chybí ta vánoční atmosféra), ale pořád s vydatnou porcí scének, ve kterých Gremlini dokazují, že se vlastně jen chtěj pořádně bavit. 7/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Rozhodně tomu chybí to, čím první díl dominoval. Místo hororových prvků je zde jen přeplácaná komedie, která není místama ani vtipná. Nenašel jsem v tomto filmu žádnou scénku co by se lehce vryla do paměti a kterou by si divák nějakým způsobem pamatoval. Snad jen , pro mě, scénka kdy Gizmo tvrdě cvičí. Co však musím především vytknout a co se do filmu v žádném případě nehodilo a jen ho srazilo, byl střih a záběr do kina v 3/4 filmu. Taky nacpat Hulk Hogana na pár vteřin do záběru a tím (snad) nalákat diváky?! Slabé a trochu trapné.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
5
Téměř instantně po dohnání prvního dílu jsem se pustil do pokračování... A naneštěstí je tohle z těch pokračování, které bude lepší ignorovat, jelikož nejen, že mi nesedí, ale především až narušují jinak výborně stanovenou vánoční atmosféru prvního filmu. Je tedy největší chybou si právě na Vánoce pustit oba dva díly, když jeden vás ukolébá na tematicky laděné atmosféře, zatímco druhý vás z ní skoro až nepříjemně vytrhává.. Mogwajové jsou zpět, ale už se s nimi nevrací ono tajemno a divákovi je jasné, že se zase bude jíst, když nemá.. I když samotní gremlini (evolvnutí mogwajové) jsou tentokrát více prokreslenější a kromě samotné zábavy nabízí hloubavý náhled do tehdejší filmové produkce, tak se z nich pro mě vytrácí ono kouzlo.. A z roztomilých, leč nebezpečných ústředních potvůrek se stávají pouhé prostředky pro vyšší témata.. Leč některý humorný sketch či odkaz dokáže zasáhnout film postrádá celistvější uchopení a ve finále jde jen o takovou televizní hovadinku.. Stejně tak balancování na hororovém žánru je úplně pryč.. Meta humor úplně nevyhledávám a ani v tomhle podání mi nesedl.. Výrazně televiznější.. 50%
saboter
saboter
3 564 bodů
6.5
Film tentokrát totálně jede na
  • humor
  • Gremlinsové vás dostanou
  • vymizení atmosféry
  • příběh tu skoro vlastnš není
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 341 bodů
10
Nepochopený klenot, který je extrémně meta a kritizuje, jak svoji vlastní značku, tak konzum vznikající okolo každého úspěšného filmu. Joe Dante se toho nebál a když už po něm chtěli pokračování, tak všem ukázal prostředníček a udělal jednu z nadčasových kritik kapitalismu a Hollywoodu, která je dnes relevantnější, než v roce vydání.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
9
Komedialní horurek.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
7.5
Povedené a ještě šílenější pokračování, které se nebere vážně a rozhotně je to dobře.