Vodní svět

67%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Vodní svět je snad nejkritizaovanějším filmem, který si to podle mě vůbec nezaslouží. Jo, není to extra pecka, ale námět je dobrý, Kevin Costner zahrál mutanta skvěle. Apokalyptický příběh po pádu civilizace, jak ji známe mě vžy baví. Možná trošku z naštvanosti - 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Rozhodně ne tak hyperšpatné, jak se říká. Příjemné pokoukání na dlouhý čas trávený s tv novou. 60%.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Klobouk dolů před výtvarníkem toho filmu a kameramanem, ale ačkoli jsem fanda žánru, tak tenhle film má řadu zásadních problémů. Ten první je scénář. Je to roztahané, v mnoha aspektech nepochopitelné, motivace postav hodně zvláštní a ani přehrávající padouch Hopper a věčně zamlklý chlápek s blánami Costner to úplně nezachrání. Myšlenka na chytrou sci-fi a ekologii tam někde skrytá je, ale to balení bylo po záruční lhůtě už v době premiéry.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Myšlenka je chvályhodná a zpracování není koneckonců také vůbec špatné. Daleká budoucnost, celý svět zaplaven vodou, parta odporných pirátů v čele s Dennisem Hopperem na jedné straně a osamělý, nedůvěřivý Kevin Costner na straně druhé.. Lze si přát ještě něco víc? Ale ano, něco přece. V prvé řadě by filmu prospěla výrazně kratší stopáž. Takhle totiž film směřuje k beztak už předvídatelnému závěru místy dost vlekle a působivé akční scény bývají často odděleny nezáživnou mezihrou. A potom je tady ta proklatá poslední třetina, která zbytečně odbočuje k záchraně unesené holčičky. Nebýt této zápletky, nebo lépe řečeno udělat z toho ryze chlapské dobrodružství, byla by to naprostá bomba, na jakou by i mistr Bay nebo Emmerich koukali s neskrývanou závistí. Bohužel ta závěrečná část se už nezmění, a tak alespoň těch prvních 90 minut můžu nazvat skvělou zábavou, na kterou budu vždy rád vzpomínat.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Takový film na kouknutí. Dějově přízemní, nijak agresívní a nadprůměrně akční.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
ten film nie je tak hrozný ako sa o ňom písalo. výprava je celkom dobrá a niektoré nápady vo filme sú dosť originálne, bohužiaľ film je dosť naťahovaný a hopper ako úhlavný nepriateľ je miestami dosť otravný.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
Vodní variace starého Mad Maxe. Viděno v dětství.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Vůbec se nejedná o takovou katastrofu jak je mnohde popisováno, jde o postapokalyptickou fantazii s opravdu zajímavými kulisami a hned mi to připomělo takového Šíleného Maxe s Melem Gibsonem, ale pro změnu na vodě. Je to hodně úchylné, ale bavilo mě to.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
Něco z té lepší hollywoodské produkce. Zajímavý námět, dobrá hudba, Dennis Hopper. Avšak obyčejný scénář a žánrová klišé (nesmrtelný hrdina, nezbytná romantika) dělají z filmu jen průměr. 2-3*.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
na rok 95 si nemyslím že to byla taková bída. Jasně, většina věcí vypadá obrovsky, a nejspíš to bylo drahé, tady máme výhodu v podobě green screenu, kde to jde dneska udělat o něco jednodušeji. Každopádně, pro mě to nebyla taková katastrofa jako pro spoustu lidí po celém světě. Jasně příběh není nějak zamotanej a většinou je dost přímočarý. Na tom, ale někdy není nic špatného.