Černočerná tma

74%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Černočerná tma je vynikající minimalistický film. Vše se točí na jedné planetě,kolem jedné posádky a jakmile nastane tma,tak začne to pravé vzrůšo. Postava Riddicka patří mezi mé oblíbence a Vin jí skvěle ztvárnil. Tento zabiják s vyleštěnými bulvami je prostě sympaťák,kterému musíte držet palce i na nohách. V téhle postavě se Diesel našel a patří mezi jeho nejlepší vůbec.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Jeden z novějších filmů o Riddickovi už jsem viděl a bavil mě více než tento a to jsem z toho moc odvařený nebyl. Dám těm dalším dvěma dílům ještě jednu šanci. Černočerná tma má zajímavý vizuál a to jak po té pozitivní tak negativní stránce. Prví polovina mě moc nebavila, druhá akční část už celkem ano. Dobré.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Docela nuda. Místy pár silnějších scén a ucházející atmosféra, ale jinak docela monotónní. Na pozici, jakou si Riddick vydobyl, docela průměrné. 50%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Takové vetřelecké béčko, kterému se dostalo po letech až kultovního statusu. A ikdyž je vidět, že peněz tady asi moc nebylo, tak to Twohy maskuje, jak se dá. Každopádně přes všechno je tenhle odrazový můstek Mitchell a Diesela pořád jen slabší průměr. 5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Sympatické béčko, které je promyšlenější, než tyto filmy obvykle bývají a diváci to patřičně ocenili svou přízní. Vin Diesel zde sice ještě šlape do pedálů, ale má charizma na rozdávání. V kině jsem si to před lety patřičně užil a i dnes se rád podívám na reprízu v bedně.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Bavil jsem se výborně, i když celé to hodně stojí na charismatu a drsném projevu Vina Diesela, jenž je jednoznačně největší hvězdou snímku. Ale i vesmírné potvůrky jsou velmi vydařené, temné a rušivé záběry jim dodávají na respektu a třeba pohledy skrze Riddickovy brýle vydají za mnohem víc než řada brutálních scén nebo zběsilé vyprazdňování zásobníků. David Twohy dokázal přijít zase s něčím novým, a byť v mnohém hledá inspiraci třeba u Cameronových Vetřelců, jeho svižné dobrodružství má své specifické kouzlo a hlavně závěrečná část ve tmě staví Pitch Black po bok těm nejzdařilejším monster béčkům...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Tak něco do sebe tento film má. Je dobře natočen a dá se na něj koukat. Mohl být určitě o něco akčnější, divočejší.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
Za málo peněz HODNĚ muziky!!
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Tak tenhle B-éčkovej sci-fi horor se vším co k němu patří mě mile překvapil. Drsná atmosféra, i triky jsou ucházející. Vin Diesel se snaží, ikdyž to není podle mě moc dobrej herec, ale tahle role mu sedla.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Pro mě nejlepší film kde Vin diesel má hlavni roli. Scifi Příběh, ztroskotaní na neznámé planete, jedineční predátoři. Ruzne postavy, bohužel většinu casu neuvěřitelné stupidní chováni všech postav, no a Riddick, který má všechno na háku. Potom z ničeho nic, se začne zajímat. Celkový filmový dojem je ovšem perfektní. Nic méně, nehledat nějaké zajímavé Scifi filmy, nejspíš bych ani nevedl ze takový film někdy existoval. Škoda, tenhle film si větší popularitu rozhodne zaslouží, stejně jako jeho pokračováni.