Baader Meinhof Komplex

73%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Dění kolem RAF je pro ty, kteří to nezažili velmi zajímavé, to co se dělo v Evropě ještě před pár desetiletími je dnes těžko uvěřitelné. Terorismus z vlastních řád, zajímavě natočené teroristické útoky, na druhou stranu herci žádná sláva, nikdo to nevzal na sebe a tak to byl takový dokument bez výrazné herecké osobnosti z řad RAF. Celkový dojem z filmu mám ale více než dobrý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Filmařsky to je hodně na úrovni a jenom to potvrzuje známou věc z posledních let, že v Německu každý rok vznikne nějaký zajímavý kousek z jejich dost bohaté nedávné historie a my se zase dovíme něco nového. Snad se dočkám toho, že někdo z našich filmařů začne točit něco podobného :) 7/10
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Gut. Gut. Gut. Gut. Gut.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Drsné, dokumentární, přesvědčivé...zpočátku to vypadá, že režisér Udi Edel se zdánlivě nesnažil přiklonit ani na jednu stranu, ale teroristé RAF jsou vykresleni s určitou sympatií, což vede k doměnkám, že členové RAF to mysleli dobře, stejně asi tak jako Che Guavara, kdy smrt neznamená nic a jde jen o myšlenku. Zajímavé, dívat se na "jihoamerické" revolucionáře v městské gerilové válce v Evropě, kde smrt znamená jedno velké nic. Kromě teroristů vypadal zbytek Německa hodně fašisticky, včetně soudců, policistů...škoda, že to nešlo ještě víc do hloubky, kromě mordování...trochu jsem postrádal pohled z druhé strany. Klasický příklad, jak vyložit dějiny na jeden způsob a proč je Che dodnes pro mnohé hrdinou. Vlastně velmi nebezpečný film :(, skvěle natočený.