Vyprávěj

74%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Do roku 89 je Vyprávěj nejlepší česká telenovela na kterou jsem narazil. O několik tříd výš než je ulice či sračkoidní ordinace. Přesto je pátá řada plná patosu a natočená snad jen z nutnosti aby se dohrabali konečně k Honzovo svatbě. Nakonec ale musím uznat, že mě seriál bavil téměř celou dobu a ani pátou sérii jsem nedokoukával vyloženě z donucení, ale prostě jsem chtěl. Takže 70% a díky dík čétéčko :-)
bidlobox
3 802 bodů
7
U seriálu tohoto typu neoceňuji ani tak scénář a výkony herců, jako snahu tvůrců o věrné vykreslení doby, ve které jsme relativně nedávno žili. Výprava snímku se všemi těmi důvěrně známými artefakty z dob socialismu si zaslouží pozornost a obdiv. Nutno říct, že někdy navození retro feelingu působilo prvoplánově, ale tomu se těžko vyhnout. Tvůrci to neměli jednoduché, protože pamětníci mají někdy potřebu hledat nedostatky v detailech, ale o tuto "hru" je Vyprávěj zábavnější. Nejvíce mě zaujaly nejnovější díly z doby kolem sametové revoluce.
Atchyroz
3 376 bodů
9
90% - Rodinný seriál Vyprávěj je podle mne na této stránce dost podhodnocen, minimálně celkově. V rámci české tvorby je tohle hodně povedený seriál, který se s leckterými blbostmi (většinou z doktorského prostředí) jiné produkce vůbec nedá srovnávat. Hodně navrh má už samotným zasazením děje, který se odehrává od 60. let a končí v roce 2005. Sleduje tak několik generací početné rodiny Dvořákových a dalších blízkých postav v době socialismu a pro mnohé je to v dnešní době naprosto skvělá nostalgie s hodně obstojným příběhem a postavami. A všichni herci si mimochodem své role hodně užívají. Řemeslně a režijně je to taky povedené. Není to nijak epická podívaná, ale seriál si vystačí jen s problémy běžného života té doby, která byla úplně jiná, než dnes. Má to prvky komedie nebo dramatu a s obojím pracuje velmi dobře. Za mne určitě velký palec nahoru už jenom za udržení kvality do úplného závěru, kdy seriál skončil ne v nejlepším, ale opravdu hodně v dobrém.
LenkaVL
LenkaVL
2 331 bodů
8.5
Velmi zajímavý seriál z dob minulých. Dob na které mnoho lidí nevzpomíná zrovna rádo. Jinak skvěle zpracované, skvělé kostými, exteriéry a dobové dekorace. Pro lidi, kteří tuto dobu nezažili, docela dobrý dobový obraz.
  • retro
  • rekvizity
  • plynulé příběhy
Kick077
Kick077
596 bodů
9
Velmi povedený český seriál, díky kterému se dá alespoň trochu nahlédnout na život v době, kterou jsem nezažil a znám ji jenom útržkovitě z vyprávění ostatních. Dobové ukázky na začátku každého dílu dobře doplňují, nebo spíše uvádějí následující příběh, který se odehraje. I přes tu spoustu dílů se mi nestalo, že bych se někdy nudil, nebo měl pocit, že díl nepřinesl nic nového.
filmomaniak
501 bodů
10
Tak tohle je nejlepší serial na světě!!!
  • příběh
  • postavy
  • herecké výkony
  • Kamila, píča jedna!!!
Ku
460 bodů
1
Nechci vidět
TomikT
274 bodů
10
Bedik a Vasa vi
Bedik
Bedik
184 bodů
10
Tomášek ví
Memento
175 bodů
9
Zrovna jsem se poprvé stěhovala do vlastního bytu, když jsem seriál začala sledovat. A byla na vejšce. A seznámila jsem se tam s tehdejším přítelem. Tak mi seriál opravdu sedl. :)) A mám ho ráda doteď, i když pozdější série už jsou spíš "vyjmenování" historických událostí. Díky němu jsem "objevila" půvabnou Andreu Kerestešovou, hraje nesmírně přirozeně.