Šílený Max: Dóm hromů

60%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Slaboučký závěr příběhu šíleného Maxe. Slibný úvod vystřídala zvláštní postapokalyptická srágora s dobrodružným nádechem. Závěrečná honička byla vydařená, scénář spíše průměrný. Hodně mě nebavil hnědý monotónní a únavný svět. Za mě nepříliš povedené po vizuální stránce, akce je slušná.
muzz
muzz
18 035 bodů
7
Šíleného Maxe mám rád, protože je to Mel Gibson, i když si v té době nebyl tolik podobný - měl oproti dnešku málo vrásek :) Tuhle pseudopostapokalyptickou rádoby punkerskou legrácku jsme kdysi s vyvalenýma očima sledovali u kamaráda na víkendovém videosession a tento díl byl velmi oblíbený právě kvůli účasti (pop)rockové babičky Tiny. Nedávno byl po letech opět v telce, kdo neviděl, doporučuju!
Fingon
16 886 bodů
4
Dosud jediný Mad Max, kterého jsem viděl. Po shlédnutí nemám nějak na ty předchozí chuť.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Nejnudnější díl celé trilogie. Rvačka v ringu? O.K. ta by šla ale nejvíce jsem se nasmál při honičce v ''truck-vlaku''. Celkem mě to nebere.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
6
Popravde to až tak zlé pokračovanie nebolo ,ale ako tu už jeden človek písal - je to psycho. Film je po technickej stránke lepší ako jednotka a dvojka spolu (hlavne dóm hromu)....,ale je tu zopár iných problémov. Dej je miestami super a miestami uplne príšerny. Scény su niekedy typický Mad Maxácke a inokedy totálne nechutné ,akoby ste ich vytiahli zo Saw 3 (a inokedy to vyzerá ako Star Wars a StarGate zároveň 😁 ) Tina Turner....ach Tina....ta nech sa radšej vráti k hudbe. Záporáci až tak zlí neboli ,len to má jeden problém - BOLI UKRUTNE TRÁPNY A NESMRTEĽNÍ!! Znovu sa nám tu vracia Pilot a "domorodci" ,čo osviežuje dej a miestami ma to aj rozveselilo (no kvôli nevyrovnanému prestrihu sa tie dobré scény strácajú - hlavne tá posledná "honička" ,ktorá sa mi znechutila po tom ,čo som videl "prehadzovanie sračiek"). Verdikt: Poznám aj horšie pokračovania. Toto bolo fajn. Nebolo to najhoršie ,čo som videl ,ale ani to najlepšie ,proste to bolo FAJN. No a taktiež prihliadam na to ,aké mal George Miller problémy pri natáčaní (doteraz si myslím ,že na to ,aké to mal ťažké je výsledok dobrý). Dávam tomu síce horších i keď celkom fajnovych 65%
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
1
Obsahově opět slabé po stránce příběhu i postav, což jsou zásadní kvalitativní aspekty. Tentokrát to však mělo i nepamětihodnou akci. Bezpředmětný film to je, ačkoliv má solidní výpravu, kostýmy a kulisy. Ze staré trilogie je snad dvojka jediným jakž takž koukatelným dílem.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9.5
64 %?To je podle mě dost podhodnocené. Tento film je pro mě důstojným vyvrcholením Mad Maxovské trilogie. Obsazení v některých rolích překvapující Tetička (Tina Turner), Ironbar (Gary "Angry" Anderson - australská hard rocková hvězda). Ale všichni odvádějí nadstandartní výkon - Angelo Rossitto + Paul Larsson (Master + Blaster), Bruce Spence (Jedediah), Helen Buday (Savannah Nix) - Mela nevyjímaje. Hudba Maurice Jarrea dobře zapadá a Tinina píseň "We Don´t Need Another Hero" se dá poslouchat dodnes. Oba režiséři (Georgeové Miller a Ogilvie) mají film pevně v rukou. Kamera (Dean Semler) je výborná - úvodní nálet na Maxe - paráda. Výprava (Graham Walker) a kostýmy (Anni Browning) parádní (Bartertown a jeho obyvatelé - kdo by nechtěl koupit pozemek v tak úžasném sousedství). Výkony kaskadérů v poslední honičce - úžasné.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Nejde zapomenout na Thunderdome a nesmrtelnou hlášku "dva dovnitř a jeden ven" a co teprve to podzemí městečka v uvozovkách. Pro mě naprosto důstojné zakončení téhle skvělé trilogie. Mrazivě nádherná hudba Tiny Turner je dalším šperkem na tomhle filmu a napadá mě: Kdo si všimnul mistrně zakomponovaného odkazu australských domorodců a celkového lidského přesahu tohoto filmu, který od narozdíl svých předchůdců už rozhodně není o akci, takže kdo čeká to samé co bylo ve dvojce, bude zklamán a dobře mu tak, když se neumí dívat a chtěl by stále jen opakování stejných klišé. Nejhlubší díl série: Už nepotřebujeme žádného dalšího hrdinu, nejděme sami sebe.
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
7
Mela Gibsona bych klidně adoptoval kdyby chtěl. Klidně bych i přehlédnul fakt, že by to mohl být věkově můj táta. Přesto, ale nemůžu jít víš než na 70%. První Max byl neskutečný. Druhý ještě lepší. Třetí mohl být taky takový, nebýt těch užvaněných vořežprutů co pořád otravují s kapitánem Walkerem. Co se mi líbilo je samozřejmě Max, ten je skvělý jako vždy. Potom, že přibylo humoru. Ty momenty kdy se z lovce stává kořist mě ničili. Nebo debata o hovně: "...žiješ ve sračkách. - Ne sračky energie." Další věc je postava Mastera-Blastera. Ta samotná je nezapomenutelná. Nikdo mi nevymluví, že inspiroval tvůrce Mortal kombat X (Ferra/Torr). Ale ty paka co mluví jako paka a chovají se jako paka mi to kazí.
Heart
175 bodů
6.5
Tento film je pro mě důstojným vyvrcholením Mad Maxovské trilogie. Obsazení v některých rolích překvapující Tetička (Tina Turner), Ironbar (Gary "Angry" Anderson - australská hard rocková hvězda). Ale všichni odvádějí nadstandartní výkon - Angelo Rossitto + Paul Larsson (Master + Blaster), Bruce Spence (Jedediah), Helen Buday (Savannah Nix) - Mela nevyjímaje.