Smrtonosná zbraň 2

83%
Smrtonosná zbraň 2

Los Angeles. Policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou na stopě pašeráků drog. Sledování účetního Lea Getze, který zpronevěřil mafiánské peníze, je přivádí k jihoafrickému diplomatovi Ruddovi. Oba detektivové mají dostatek důkazů, ale Rudd a jeho zabijáci pod rouškou diplomatické imunity nerušeně pracují dál. Riggs, přezdívaný "Smrtonosná zbraň", se uchyluje k nevybíravým metodám. Využije proti Ruddovi i jeho přitažlivou sekretářku. Mezi gangstery a oběma policisty vypukne nevyhlášená válka. Murtaugh se štěstím unikne nastražené bombě a Riggsův karavan se po setkání s Ruddovými muži změní v rozstřílenou trosku. Nezničitelní detektivové však pomalu získávají převahu a Rudd se chystá k ústupu. Schyluje se k rozhodujícímu střetnutí v docích losangelského přístavu...




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
10
Druhý díl považuji za stejně výborný ne-li ještě o chlup lepší. Přibylo více humorných situací a snímku to náramně prospělo. Duo Gibson - Glover opět předvádí jeden obrovský herecký koncert,který provází celý snímek od úvodních minut až po závěrečné titulky. Akce je opět skvělá a kriminální zápletka bohatě pokryje délku dvou hodin. Joe Pesci zde parádně hláškuje a zařadil se mezi mé nejoblíbenější postavy.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Dvojka se mi líbíla dost. Tento žánr není můj nejoblíběnější, ale je fajn, že i akční film mě občas chytne a Smrtonosná zbraň 2 je jedním z nich. Skvělý Mel Gibson udělal z průměrného příběhu nadprůměrný. Vyplašený Danny Glover film naopak vyvažuje. Velmi dobré.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Druhý snímek vražedné dvojice policistů Rogera Murtaugha a Martina Riggse s přehledem překonává předešlý díl a to jak v akčnosti, humoru, tak i po dějové stránce. Vlastně se tu upozorňuje na velmi složitý problém týkající se diplomatické imunity zahraničních konzulů. Pokud se dají na dráhu zločinu, zákon je na ně prostě krátký. V tomto snímku si s tímto neduhem samozřejmě naši dva hrdinové s vervou sobě vlastní hravě poradí a dopomůže jim k tomu zcela nová komediální postava Lea Getze výtečně ztvárněného Joem Pesciem. Na svoji výřečnost aby měl zbrojní pas, ale příběh to dobře odlehčuje a vytváří vedle vážného tématu skvělou zábavnou atmosféru. Tvůrci vsadili na všechno a povedlo se. Vzniklo volné pokračování, které svému žánru dělá čest.

Dodatečné informace

Původní název:
Leathal Weapon 2 (více)
  • USA Smrtonosná zbraň 2
  • USA Leathal Weapon 2
  • USA Arma letal 2
  • USA Arma letale 2
  • USA Arma mortal 2
  • USA Arma mortala 2
  • USA Cehennem silahi 2
  • USA Foniko oplo 2
  • USA Smrtonosno oruzje 2
  • USA Tappava ase 2
Premiéra v ČR:
14. 8. 1992
Země původu:
USA
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
227,85 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Smrtonosná zbraň 2 je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Smrtonosná zbraň 2


Podobné


Powered byJustWatch