Smrtonosná zbraň 3

78%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
9
Chemie mezi hlavní dvojkou opět funguje na 110% a navíc se k nim přidává úžasná Rene Russo,která filmu dodala potřebnou šťávu. Přijde mi,že právě v tomto dílu se kladl velký důraz na komedii,protože jsem se vážně výborně bavil a hodně nasmál. Je zde spousta výborných a nezapomenutelných scén. PS: Blond Joe Pesci top!
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Stále ještě dobré. Všechno je to od prvního dílu dosti podobné a pořád dobré. Třetí díl není tolik akční, akce je na začátku a docela výživná v závěru. Tentokrát mě ale hlavní dvojice bavila hodně a některé dialogy jsou opravdu legrační. Nejzábavnější díl v čase, ale scénář nejslabší. 70%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
10
Třetí snímek této velkolepé série má tentokrát laťku postavenou opravdu hodně vysoko. Už úvodní scéna s mrakodrapem předznamenává vůli tvůrců vše vytáhnout do naprosté dokonalosti. Každá scéna je natočena jak nejlépe být mohla a to bez zbytečných zádrhelů. v příběhu není vynecháno nic. Humor, akce, drama, romance, soukromé i pracovní problémy. Vyvinula se krapet postava Martina Riggse. Jde do všeho střemhlav pořád stejně, ale jeho sebevražedné sklony jsou už posunuty dosti do pozadí. Akční scény jsou opravdu vynikající. Mají patřičnou šťávu, plynulost a svoji výbušnost, kde pochopitelně nechybějí ani dnes už dobře známé hlášky. Popkornový film se vším všudy a troufám si tvrdit, že tohle nemá šanci zestárnout.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
První dva díly mě bavily, ale nebyl jsem z nich odvařený. Proto jsem nepředpokládal, že by na mě tahle dvojka drsňáků s otravným Pescim v patách zapůsobila ještě potřetí. Jenže ona zapůsobila a já si užil tuhle jízdu minimálně na stejné úrovni jako minule a předminule.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Slabší než dvojka, ale to se dalo čekat, protože ta nasadila laťku pekelně vysoko. A to co byl pro dvojku Pesci (škoda že tady má tak málo prostoru), je pro tenhle díl Rene Russo. 7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Asi vrchol série a zasloužený divácký triumf, už je to sice hodně komedie, ale to je právě to, proč je trojka nejúspěšnějším dílem a mimochodem padouch výborný. Pro mě je nejdokonalejší úvodní scéna s výbuchem baráku aneb počkáme na pyrotechniky:-)
lamps
lamps
15 150 bodů
8.5
Jasně, už to postrádá ten temný cynismus a vyváženost předchozích dílů a hláškující Joe Pesci se bude leckomu jevit jako úplně zbytečná postava, ale já tuhle sérii i její hrdiny prostě nehorázně žeru. Líbí se mi, jak se vztahy mezi postavami neustále rozvíjí a přesahují z filmu do filmu, a přímo zbožňuju pošťuchování a hecování ústřední dvojky, které je právě tady dovedeno na vrcholek představitelné "buddy" zábavy (tady a samozřejmě v Posledním skautovi, který na vrcholku ještě vztyčil stožár a výš už nikdo nikdy nevystoupá). Ukrutně vtipná dialogová smršť nebere konce, Rene Russo skvěle zapadá a posouvá Riggsův charakter zase o kousek dál, detektivní linie se protíná s tou osobní nenuceně a hladce a když chce film ve stylu svých předchůdců dočasně potemnit, funguje to (a dává tím náležitý prostor i skvělému Gloverovi). A i ten Pesci je koneckonců opět hodně zábavnej... Srdcovka.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Každý si musí přiznat, že chtít po prvních dvou (takřka dokonalých) filmech udržet kvalitu takto vysoko, je v hranici skoro nemožné. Naštěstí to tvůrci věděli a stejně jako ve dvojce, i zde se rozhodli udělat ho zase trochu jinak a sešel se opět vynikající tým, kterému nešlo ani tak o tu serioznost a osudovost, jako nastolil druhý díl, ale vytvořit zábavný film a to se mu povedlo. Proto je trojka skvělým pokračováním, kde hlášky i akce odsýpá a je to nehorázná sranda.
Klajnik
Klajnik
8 473 bodů
4
Asi je to stále lepší než většina filmů podobného ranku, ale pro mě osobně se jedná o nejslabší a nejméně výrazný díl série. Co si tak vzpomínám, tak zde je nejméně nějakých humorných momentů (čtyřka měla aspoň ta nedorozumění mezi Chrisem Rockem) a celé je to více orientované na případ, který v sérii nikdy nebyl zajímavý a slouží jen proto, aby se něco dělo. Romantická linka mezi Gibsonem a Rene Russo mě taky zrovna nezajímala, ač funkční asi je (ona umí taky kung-fu!). Nejde to však natolik do hloubky, abych do toho byl zainteresovaný. 2/5
p.a.douch
p.a.douch
8 334 bodů
9.5
Lepší než dvojka a to se u sérií často nestává. Nástup Rene Russo dalším plusem. záporáci mají sestupnou tendenci, ale film táhne partička na správné straně zákona. Více humoru tomuto filmu neškodí.
  • přehlídka jizev, Riggsovi chipsy, humor
  • slabší záporák