Kmotr 1, 2, 3 (video film)

86%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Celá trilogie je pro mě nadprůměrným dílem, ale prostěmě to extra neoslovilo, daleko více se mi líbila např. Zjizvená tvář, nebo jiné podobné mafiánské filmy. Kmotr je kultovní film, to uznávám. Já mohu dát pouze 65%, protože mám vždy problém jednotlivé díly dokoukat a udržet tak dlouho pozornost. Ve filmu jsou skvostné okamžiky, ale i nudné pasáže.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
10
Trilogie Kmotra si zaslouží velkou poklonu a uznání.První co jsem viděl filmy Mafiáni,Casino,Tenkrát v Americe,Scarface což řadím mezi elitní snímky mafiánských filmů(Cosa Nostra),po trilogii F/F Coppoly můžu s klidem říct,že lepší film mafiánského podsvětí neexistuje a bude těžko překonán.Film je mistrem rozdělen na rodinný život a odporný svět zločinu.Vynikající výprava,scénář,režie,herecké výkony prostě klenot na který nedám dopustit - první liga ! 100%
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
10
Téměř dokonalá trilogie a vzor pro všechny mafiánské filmy. Možná i pro všechny dramatické filmy obecně. Takto by se měly psát postavy a scénář. Takto by se měly vybírat a vést herci. Takto by se mělo točit. I po těch neskutečných letech od jedničky tyto filmy jako by vůbec nezestárly. Smekám a Al Pacino se rolí Michaela Corleoneho navždy zapsal do dějin kinematografie.
tindersticks
tindersticks
774 bodů
9
Kmotr 1 a 2 jsou dokonalé počiny, Kmotr 3 je jen nadprůměrný. První dva brilatnně převyprávěly Puzovu předlohu, ve 3 sledujeme Michaleovu přeměnu v odosobněné psychické monstrum bez jakéhokoliv citu. Za mě nejlepší mafiánský příběh.