Jak jsem rozpoutal 2.světovou válku

75%
Jak jsem rozpoutal 2.světovou válku
Jak jsem rozpoutal 2.světovou válku

Film Jak jsem rozpoutal 2. světovou válku je adaptací populárního polského románu Kazimierze Sławińského Dobrodružství kanonýra Dolase. Je to válečná komedie o smolařském vojínovi Frankovi Dolasovi, který se chce blýsknout hrdinskými činy, ale místo toho se zaplétá do neuvěřitelných příhod. Příběh začíná 31. srpna 1939, kdy hlavní hrdina Franek přijíždí na německou hranici jako součást čety, která má posílit obranu železniční stanice. Usne však na stráži a jeho puška náhodně vystřelí. Franek je přesvědčen, že tím rozpoutal válku. Dostává se do německého zajetí, ze kterého se mu podaří utéct, ale tím jeho kuriózní válečná dobrodružství zdaleka nekončí...




Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Tohle se našim Polským sousedům opravdu povedlo. To co zažije vojín Franek Dolas se jen tak nevidí a s troškou nadsázky to připomíná našeho Švejka. Vystřídá snad všechna zajetí a zažijeme spoustu nenucené zábavy. Poláci k nám mají blízko a vypadá to, že i humorem. Zpracování je skvělé, jako bych se ocitl ve čtyřicátých letech. Téměř 4 hodiny, kterých nebudou litovat zejména milovníci Švejka.
miza
miza
2 336 bodů
9
Co bych za to dal kdyby se někde ten film objevil.Viděl jsem jej asi tak před tříceti lety.Mnoho kravim opakují i pětkrát za rok ale dobrý film prostě leží někde v prachu archivu.Chtělo by to vyprášit a dát i něco co sice mnoho lidí nezajímá ale stojí to za to.
Finarfin
65 bodů
9.5
Bránicintrhající a srdcepotěšující komedie s perfektním Marianem Kociniakem v roli toho největšího smolaře. "Brzy budou naše všechny krávy z Polska, Francie a později z celého světa...." - "Búúúúúúúúúúúúúúúúúúú" -"Pomóc, býk" Polské válečné filmy miluju :-)

Dodatečné informace

Původní název:
Jak jsem rozpoutal 2.světovou válku (více)
  • Polsko Jak jsem rozpoutal 2.světovou válku
  • Polsko Jak rozpetalem druga wojne swiatowa
  • Polsko Priklyuchenija kanonira Dolasa
  • Polsko Suurtükiväelase Dolase seiklused
  • Polsko Wie ich den zweiten Weltkrieg beendete
  • Polsko Wie ich den zweiten Weltkrieg begann
Země původu:
Polsko
Ocenění:
Žádná ocenění