Fanny a Alexandr

77%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Je to strašně zdlouhavé. Bergman si možná získává pozornost několika scénami, ale celek je strašně vleklý a vlastně neobjevný. Velké emoce, skvělí herci - ale co z toho?
Fingon
16 886 bodů
8
Kdyby to nenatočil Bergman, asi by mne to podle námětu moc nezaujalo. Takhle jsem si sedl a díval se a díval a díval...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Velkorysý snímek a biografie zároveň, kterou natočil jeden z nejlepších filmařů všech dob. Copak se dá tohle odmítnout? Spousta nápadů, mix žánrů a skvělí herci, jednoznačná klasika.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Nádherný film, na který nelze zapomenout. Skvělá kamera, hudba, herecké výkony, prostě všechno. Málokterý film dokáže být tak přesvědčivý. Je to něco zcela jiného než filmy americké, i když neříkám, že ty jsou vesměs špatné. Hrůzy jsou prošpikovány humorem a nadhledem a závěrečná scéna rodinné oslavy je téměř pohádkově idylická, ale naprosto nepůsobí nepřirozeně. Bergmanovo okouzlení švédskými vánočními zvyky mi trochu připomnělo knížku z úplně jiného soudku - "Děti z Bullerbynu" Astrid Lindgrenové. Je vidět, že ty švédské Vánoce jsou skutečně trochu jinde, než ty naše už hodně zkomercionalizované.
beseda
beseda
1 931 bodů
8
Mé hodnocení: 80% (viděno: Bergman fetival / 13.12.2008).
marvan
marvan
616 bodů
8
Bergman a jeho klasika, jeho detstvi a hrozne dlouhy film...kdo ma rad sever a Bergmana, v jeho vyctu zhlednutych filmu, toto jiste nechybi, je to klasika.