Den trifidů

50%
Den trifidů
Den trifidů

Během jediné noci se civilizace zhroutí, když téměř všichni lidé oslepnou a stanou se snadným terčem masožravých chodících rostlin - trifidů. Doktor Dougray Scott, který se inteligencí rostlin vědecky zabývá, je jediný, kdo může krvelačné trifidy zničit... Doktor Dougray Scott je v rukou psychopata Eddieho Izzarda, který ovládá jednu z komunit, které se začaly vytvářet v troskách Londýna. Šílenec se pokusí doktora i s jeho předchůdcem předhodit trifidům, dvojici se však podaří uniknout a pokračovat v boji s nepřítelem...





martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Na televizní rozpočet slušná výprava a vizuální efekty. Něco má být špatně? Prostě to není Hollywood a to je celé. Dvoudílný televizní snímek v celovečerní stopáži není věrnou adaptací knihy (to ani nejde), ale volnou adaptací a vtom je nemalý rozdíl. Tempo je jako obvykle pomalejší, ale v tomto žánru zase ku prospěchu věci. Děj tak má alespoň přirozenější a hlavně srozumitelnější vývoj. Sci-fi příběh o útočících masožravých rostlinách má v sobě určitou myšlenku, které si málokdo všimne. To je tak, když se očekává a sleduje především akce a ne příběh. Znepokojující dějství je tak určitým varováním, které, jak už víme, stejně nebude vyslyšeno. A dobře nám tak.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
2
Tak to pardón, toto nebylo nic pořádného. Snad jen ty efekty byli na celém seriálu ucházejíci. No, ty květiny.
avenis
avenis
8 067 bodů
3
Zklamání. Filmové zpracování je příliš ploché a nezajímavé. Přitom kniha je naprosto fantastická a velmi čtivá. Škoda. (21.12.2013)

Dodatečné informace

Původní název:
The Day of the Triffids (více)
  • Kanada Den trifidů
  • Kanada The Day of the Triffids
Země původu:
Kanada, Velká Británie

Podobné