Inland Empire

65%
Inland Empire
Plakát traileru
Příběh o záhadě… Záhadě uvnitř vnitřních světů… Rozvíjející se kolem ženy… Ženy zamilované a v nesnázích. Herečka Nikki Grace se připravuje na největší roli svého života, ale když se zamiluje do svého kolegy, zjistí, že se její život začíná podobat fiktivnímu filmu, který právě točí. Navíc odhaluje, že tento současný film je remakem polského snímku 47, který nebyl nikdy dokončen kvůli nevyslovené tragédii. A to je jen začátek. Brzy se na filmovém plátně rozpoutá zdánlivě nekonečný útok nepopsatelně bizarních situací: sitcom představující lidi v králičích kostýmech, paralelní příběh zasazený do zimního Polska, dům plný tančících prostitutek, šroubováky v břiše… a mnohem, mnohem víc. Snímkem Inland Empire přináší David Lynch svou nejvíce avantgardní, abstraktní a neproniknutelnou vizi v celé své kariéře. Tříhodinová horečná noční můra hraného filmu bere základní strukturu Mulholland Drive a ještě více ji činí neovladatelnou.


Scénář:

xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
4
Čeho je moc, toho je příliš. Mám rád Mulholland Drive i Lost Highway, ale tohle je prostě vším tím lynchovstvím neuvěřitelně přeplácané. Nejhorší je, že mi film nedal jediný důvod snažit se ho pochopit.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Jestli po rocích Jógy pana režiséra se ukáže, že takhle vypadá náš vnitřní svět obrazů, myšlenek a emocí, pak se nelze divit tomu bordelu ve světě. A že to tak zřejmě je mi napovídá magická přitažlivost jeho filmů, přestože děj byste hledali marně. Jsem dost šílenej, ale na tuhle experimentální šílenost budu muset ještě dozrát. Rozhodně je to ale film, na který jen tak nezapomenete.

Dodatečné informace

Původní název:
Inland Empire (více)
  • Francie Inland Empire
  • Francie El imperio
  • Francie Imperio
  • Francie Império dos Sonhos
  • Francie Inland Empire - Eine Frau in Schwierigkeiten
  • Francie Inland empire - L'impero della mente
  • Francie Inland empire - Siseimpeerium
Premiéra v ČR:
12. 7. 2007
Distributor:
SPI
Země původu:
Francie, Polsko, USA
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
4,05 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Inland Empire je dostupný s českými titulky

Powered byJustWatch