Piráti z Karibiku – Na konci světa

75%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Třetí pokračování pirátu se opět podařilo i když kvalita jde postupně dolů. Tentokrát je to hlavně o intrikách ve kterých se divák snadno ztratí,protože zatímco ve scénáři to možná vypadalo zábavně,tak ve filmu to bylo spíše chaotické a matoucí. Záporák v podání Davyho Jonese vypadá dost dobře a patří k tomu lepšímu ve filmu.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Mezi druhým a třetím dílem byla opravdu malá pauza a na filmu je trošku znát, že je to s trochou nadsázky rychlokvaška. Tento díl je zezačátku táhlý a nezajímavý. Akce hodnou pirátů z karibiku se dočkáte až po první polovině. Piráti jdou díl od dílu kvalitou dolů.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Třetí filmový díl o dalších eskapádách Jacka Sparrowa a mnohých dalších prostě musel být velkolepý. Těžko říct proč, ale je to takové nepsané filmové pravidlo. A velkolepý skutečně je. Otázkou však je, jestli není zase až moc. Scénář je ušit na míru a tak se nese v té nejlepší plynulosti. Ano, nikam se dějově nespěchá a všemu se dává svůj čas. Ale i tak je potřeba vše vyřčené pořádně sledovat, neboť přemíra postav a shluk všemožných individuí může způsobit zmatečnost a nepochopení dané věci. I když ani zde nechybí typická estrádní zábava plná speciálních efektů, skotačivé momenty, ohromná výprava a ryzost, příběh je přeci jen o něco vážnější, což kromě zábavy nutí i neobvykle právě u toho přemýšlet. To však nemění nic na tom, že se stále jedná o příznačnou popkornovou zábavu, která je svoji vizualitou a myšlenkou složitější než se zdá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Čekal jsem, že to nebude nic moc, ale výsledek byl ještě horší. Ve filmu není NIC vtipné, a přece od toho tu piráti byli - aby pobavili. Kdo chtěl rádoby složitý a promyšlený scénář? Pokusy o funkční mytologii a složitou změť motivací zoufale nevychází, navíc zazdívají i to, v čem Piráti mohli uspět.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Úvod je skvělý - časté skákání mezi různorodými lokacemi vyplněno uspokojivým množstvím fórů, výprava je oku lahodící a Geoffrey Rush si svůj prachbídně vysvětlený comeback náramně užívá. Ale přesto už je něco špatně - k prvnímu (zachránit Jacka) a druhému (dostat se z místa, odkud se dostat nedá) cíli směruje příběh strašidelně dlouho a předznamenává tak už nefalšovaně strašidelnou prostřední část, která drolí těžkopádně rozpohybovaný děj mezi spoustu samostatně a mnohdy nepochopitelně jednajících postav, jejichž intriky a úskoky možná vypadají chytře na papíře, ale v drahém blockbusteru působí podobně neefektivně, jako kdyby chlap na první rande dorazil s účesem alá Adolf Hitler. A samozřejmě se to celé táhne jako zástupy důchodců při slevách do Kauflandu. Závěr naštěstí za sebedelší čekání stojí a řežba na moři vypadá tak úchvatně, jak jen to technické inovace dovolují, ale o to více mrzí tolik zbytečné výplně, která film nikam neposouvala a pouze se tupě zasadila o to, aby přívlastku VELKÝ dosáhl film mimo jiné i vlastní přemrštěnou stopáží..
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Říkejte si co chcete, podle mně neuvěřitelná šňůra vizuálních nápadů a něco co se prostě jen tak nevidí. Ať už celá závěrečná bitva v Maelstromu nebo setkání různých národů pirátů s tečkou v podobě Keitha Richarde v roli Jackova otce Teagua. Prostě řemeslná pecka.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Humorný příběh o pirátech s přídavkem akce. Jack Sparrow se nezalekne ničeho a s nadhledem vše vyřeší podle svého. Dostačující zážitek.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
"Je to jen dobrý obchod." Kritiky nejzatracovanější část z původní trilogie, ale mě to parádně sedlo! Parádní vyvrcholení, s totálně boží a snad už i nezopakovatelnou námořní bitvou. Navíc pod vskutku oscarovým hudebním doprovodem! Co ale musím uznat, že se hodně tlačí na pilu a zase dějově je to slabší, jediná snaha o něco je s Calypso, kdy to nakonec je takové nemastné neslané. Celkově ta finální bitvička přece jen působí trošku odflákle, jelikož kolik mělo být lodí v té námořní bitvě, jak nádherný souboj flotil to mohl být. Bylo to i tak výborné, ale to navnadění na souboj flotil.. Jako mladý školou povinný jsem to miloval! 85%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
5.5
Trn v oku, kamínek v botě, osina v... A tak by se dalo pokračovat do nekonečna. Třetí díl slavné série zkrátka zakopl o děravý scénář a řítí se do útesu filmařského průměru. Skoro to vypadá, že se tvůrci až moc snažili v druhém dílu, že jim nezbylo nic na díl další. Proto druhé pokračování působí jako prázdný slepenec hluchých míst, kterému co chvíli dochází dech a většinu času nudí. Škoda zahozené šance.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
8
Líbí, jak je každý díl jiný, ale celou trilogii drží výrazné prvky (postavy a dějové linky), které z celé trilogie tvoří solidní celek, jež je jednou z nejlepších filmových trilogií. Třetí díl nevyčpěl do bezduchého komediálního akčního dobrodružství. Tvůrci se snažili o originalitu, a tak sledujeme Jackovo tápání v podivné říši mrtvých. Ti, co nemají k sérii dost kladný vztah, tak můžou být otráveni ukecaností (80% filmu mluvení a na pořádnou akci se čeká celý film). V tomhle byla dvojka mnohem vyváženější, lehčí a zábavnější. Trojka je však přesto funkčním a epickým závěrem trilogie, který má své mouchy, ale kolem a kolem jsem pokojený. Možná by se mi líbilo, kdyby víc postav zemřelo a ze mě to vytáhlo více emocí, kdyby akce na začátku filmu v Singapuru byla pamětihodnější, kdyby Jackovo putování na onom světě mělo větší tah na branku, sledovatelnou linii a nebylo tak samoúčelné a na efekt (ač Jackův nástup na scénu, kdy sjíždí z písečné duny do moře, samozřejmě funguje)...