Návštěvníci 2

67%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
5
Velká slabota. Vlastně je to podobný scénář, jako poprvé, ale je a není. Jeto opakování starých vtipů a ty nové už za moc nestojí. Jean Reno nedostal v první polovině filmu moc prostoru a to byla chyba. Zmatená komedie, která nesahá prvnímu dílu ani po kotníky.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Pokračování osudů rytíře Godefroye a jeho sluhy Jacquouillee začíná tam, kde předchozí příběh skončil. Opět se tedy dějství nese v trhlých taškařicích, komedianství, sitkomu a grotesky, byť už poněkud umírněnějším. A není divu. Navázat na takovou zběsilou jízdu není žádná prča. Zvláště když divák ví, co očekávat. Na kolena snímek ale sráží hlavně jeden závažný fakt a tím je výměna herečky pro postavu Frénégondy de Pouille alias Béatrice de Montmirail. Valérii Lemercier vystřídala Muriel Robin a marná sláva, není to už prostě ono. Muriel se sice snaží seč může, ale když je někdo spojen s určitou tváří, divák už takovou změnu většinou prostě nevezme. Věci se tedy opakují a byť se říká, že opakovaný vtip není vtipem, i zde mnohé situace pobaví.
lamps
lamps
15 150 bodů
6
Další přílivová vlna jednoduché skečovité zábavy, které sice schází ta neokoukanost prvního dílu, ale v herecké a dějové živelnosti je naopak o krůček napřed. Je to samozřejmě, mírně řečeno, ptákovina na entou, kde musí být divák připraven na cokoli bez ohledu na logiku nebo nutnou formální sebekontrolu, ale neúnavná snaha rozesmávat je nakažlivá a oba hlavní herci dávají do svých rolí skutečně maximum. Bohužel, a to je z mého pohledu zdaleka největší škoda, s výjimkou Jacquilla a Godefroye jsou všichni aktéři hrozivě nesympatičtí a jejich pouhé sledování mi strašně lezlo na nervy, takže nejvýraznější (a asi jedinou) doménou pokračování je opět nezávazné blbnutí dvou středověkých imbecilů, kterým uprostřed sorty debilů zkrátka musíme fandit. Obdivuji odvahu tvůrců a Rena s Clavierem se do něčeho takového vůbec pustit...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Humoru dostatek. Zábavné ale ne na tolik aby si film zasloužil vyšší hodnocení.
MatyFabi
MatyFabi
681 bodů
10
Zklamalo mě že je tam jiná herečka v důležité postavě, ale po několika letech sledování mě mrzí že Muriel Robin nehrála i v prvním díle :)
tomas-krenek
54 bodů
4.5
Na druhej díl docela dobrej výkon ale na jedničku nemá!
Smazaný uživatel
0 bodů
8
Parádní a především vtipné pokračování... Christian Clavier je borec!