Blade

74%
Blade
Plakát traileru
Blade (Wesley Snipes) je nesmrtelný bojovník, napůl člověk a napůl upír, bojující proti rozmáhajícímu se upírskému podsvětí, které se snaží postupně vyhubit celou lidskou rasu. Díky svým nadpřirozeným schopnostem je Blade tím posledním, kdo stojí mezi upířím lordem Deaconem Frostem (Stephen Dorff) a jím zosnovanou zkázou světa a všeho lidského.



Recenze: Blade

Kinobox.cz
70%

První Blade víc než jakoukoli jinou kvalitou oplývá schopností pochopit, co se od něj chce. Průměrně realizovaný film se exaktně napojil na náladu své doby a publikum to jednoznačně ocenilo. Víc filmařské finesy však najdeme až u pokračování v budoucnu oscarového del Tora. Dnes ho pro změnu drží nad vodou nostalgie. A také jeho místo v historii kinematografie, jež mu právem náleží.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Už od prvních minut je to geniální. Tohle je pravý upírský film ve své ryzí čistotě. Né jako ty dnešní teploušské srajdy typu Stmívání. Krev stříká všude a masky jsou velmi precizní a děsivé. Blade je správný zjev a Snipes do této role vtiskl kus sebe a na oplátku mu film vtiskl kultovní status. Zde není co vytknout.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8.5
Naprostá klasika. Jeden s prvních filmů s tímto námětem, který se opravdu povedl. Ani se mi nechce věřit, že je to 20 let strý film. Stále se na to dá podívat, aniž by bojové scény působily komicky. Wesley Snipes byl pro tento film dle mého názoru dobrá volba.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Kdo zná komiks musí uznat, že převedení tohoto likvidátora upírů na stříbrné plátno dopadlo na výbornou. Už úvodní scéna z upírské techno párty za hudby Confusion od New Order (je někdo, kdo to nezná?) naznačuje, že to bude nářez. A byl. Akční scény jsou dokonalé, tvrdé a mají rytmus. Blade prokazuje, že i on má city a dělá všechno proto, aby vše co započne taky dokončil. Překvapením je Kris Kristofferson, který tu hraje takového podivína, který Bladeovi pomáhá. Jeho charisma je neskonalé. Někdy se zdá, že se moc tlačí na pilu, ale záhy se prokáže odůvodnění. Digitální triky občas ujeli, ale lze to přehlédnout. Tak tohle byla opravdu trefa do černého.

Dodatečné informace

Původní název:
Blade (více)
  • USA Blade
Premiéra v ČR:
4. 2. 1999
Země původu:
USA
Čeština:
Blade je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Blade


Podobné


Powered byJustWatch