Hanebný pancharti

87%
Hanebný pancharti
Hanebný pancharti (Inglorious Bastards) je americký válečný film Quentina Tarantina. Německé vojáky ještě nepřestaly bolet nohy po smělé invazi do západní Evropy, když mladičké Shosanně přímo před očima německý důstojník Hans Landa vyvraždil členy její rodiny. Ona sama jen tak tak unikne do Paříže, kde se ukryje pod novou identitu provozovatelky biografu. Na jiném místě hákovým křížem rozkopané Evropy se pod vedením lehce zupáckého amerického poručíka Aldo Rainea formuje neobvyklá vojenská jednotka. Úkolem jejích členů je nejen přežít na území plném nacistů a jejich přisluhovačů, ale zároveň lividovat jejich elity a to tak efektně, že tím mezi nimi budou šířit strach a paniku. Říkají si Pancharti a právě je čeká ta nejtěžší mise, která může zcela změnit průběh války. V jednom pařížském biografu se chystá premiéra nového německého propagandistického eposu a téhle události se má účastnit řada nacistických špiček (možná i samotný Hitler). Úkolem Panchartů bude na akci proniknout a ukázat šéfům Třetí říše, jaké to je, když je člověk po smrti. Nepočítají ovšem s tím, že přímo pod světlem promítačky osnuje svůj plán pomsty za smrt blízkých osiřelá Shosanna a že když se jeden geniální plán na atentát střetne s jiným, výsledkem může být ještě geniálnější neúspěch.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
10
Tarantinovo mistrovské dílo! Žádný Kill Bill,nebo "kultovní" Pulp Fiction,ale právě hanebný pancharti dokazují,že Quentin není žádný magor z videopůjčovny,ale režisér patřící mezi světovou špičku ve svém řemeslu. Obrovské plus za skvělého Christophera Waltze,který z postavy důstojníka Hanse Landu dokázal vytvořit takovou svini,že jen těžko uvěříte svým očím. O Bradovi a jeho výkonu není ani třeba psát,vše na co sáhne se ve zlato promění. Opět skvělý styl vyprávění,který umí jenom Tarantino dělá z Hanebných panchartů klenot mezi válečnými filmy. 100% požitek.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Qunetin Tarantino a jeho filmy.. už jsem k tomu napsal dost. Neumí natočit brak. I tento kousek je nezapomenutelný. Tohle nese jeho rukopis o kterém není třeba dlouze vyprávět. Nikdo neudělá Tarantinovskou atmosféru a napětí před vcholnou scénou.. nikdo....
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Válečný film ve stylu,   jaký tu ještě   nebyl.Tarantinův rukopis je   tu znát každou vteřinou a   nenechá mysl diváka   napokoji. Netlačí na pilu a   nechává každou scénu,   každý dialog plynule se   rozvinout. O to více šokuje,   co se nečekaně stane.   Spaghetti westernový motiv   tomu přidává grády a   Plukovník Hanz Landa v   úžasném podání do této   chvíle neznámého   Christophera Waltze mi celou   dobu tak pil krev, že trvat   tento film ještě pár minut,   odvezli by mne pro   chudokrevnost. Fantazie je to   dobrá a skutečně škoda,   že takhle nějak ta válka   neskončila. Ano, je to jiný   nezvykle pojatý válečný   film, který nepřilne   každému. Ke mne přilnula   každá jeho vteřina a   dávám plný počet bodů.


Dodatečné informace

Původní název:
Inglorious Bastards (více)
  • Německo Hanebný pancharti
  • Německo Inglorious Bastards
  • Německo Adoxoi bastardi
  • Německo Bastardi senza gloria
  • Německo Bastardos Inglórios
  • Německo Bastardos sin gloria
  • Německo Kunniattomat paskiaiset
  • Německo Le commando des bâtards
  • Německo Malditos bastardos
  • Německo Neslavne barabe
Premiéra v ČR:
27. 8. 2009
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Německo, USA
Čeština:
Hanebný pancharti je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch