Až na krev

81%
Až na krev
Film Až na krev se odehrává v Kalifornii na přelomu století, v období ropného boomu. Příběh dokumentuje vzestup Daniela Plainviewa (Daniel Day-Lewis), osamělého otce, který se z živořícího horníka ve stříbrném dole vypracuje na pozici ropného magnáta. Když Plainview dostane záhadný tip, že směrem na západ leží městečko, ve kterém prýští ze země oceán nafty, vydá se se svým synem H.W. (Dillon Freasier) zkusit štěstí v zaprášených ulicích města Little Boston. Plainview a H.W. se v tomto nuzném městě, jehož hlavní atrakcí je kostel s charismatickým kazatelem Elim Sundayem (Paul Dano), pokoušejí prolomit dosavadní smůlu. Ale i když se jim začíná dařit, nedokáží uniknout konfliktům, ve kterých jsou veškeré základní hodnoty - láska, naděje, pospolitost, víra, ambice a dokonce i pouto mezi otcem a synem - ohrožovány korupcí, podvody a proudy ropy. (Falcon)



Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Velmi dobrý snímek, který kdyby byl o trošku kratší a tím i svižnější zíkal by si mě úplně. Doba, kdy byl ropný průmysl v pelnách mi není příliš známá, takže jsem rád, že mi ji film mohl trošku přiblížit. Skvělý herecký výkon hlavní postavy, příběh trošku pobožný, trošku drsný, trošku dobrodružný, rozhodně ale velmi zajímavý.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
K Až na krev mám podobně ambivalentní vztah jako k Mistrovi. Snaha do dokonalost je tak velká, že mě něco podvědomě nutí filmu nepodléhat. Mistrovi ale nakonec asi propadám spíš, protože vynikající Day-Lewisův koncert na mě působil zásadně intenzivně jen napoprvé, později už méně. Což je nepochybně chyba u režiséra, který se tak rád odvolává třeba k neokoukatelnému Kubrickovi.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
První třetina až polovina byla úchvatná, ale pak se to nějak seklo a nebýt bratrova příjezdu, tak se skoro nic nedělo. Na závěr nám začal starej dobrej Daniel Day-Lewis magořit a já měl co dělat, abych to vůbec dokoukal. Čekal jsem výpravný historický epos, ale dostal jsem jen sondu do duše pomateného ropného vrtaře. Sestříhat alespoň o půlhodinu a mělo by to jiný grády. 6/10


Dodatečné informace

Původní název:
There Will Be Blood (více)
  • USA Až na krev
  • USA There Will Be Blood
  • USA Čierna krv
Premiéra v ČR:
27. 3. 2008
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch