Žoldák: Legie zkázy

48%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Výroba speciálních   supervojáků tentokrát   někde ve vesmíru. Akční   sci-fi takové jaké se dá v   90. letech představit. Kurt   Russell ve své roli   vynikající, ostatně jako   vždy. Tyto role mu výtečně   sedí a jsou uvěřitelné.   Speciální efekty na   výbornou. Planeta odpadků je   nezapomenutelná. Pro mne je   to výborný snímek, ke   kterému se rád vrátím.
Fingon
16 886 bodů
8
"I'm going to kill them all, sir." O Žoldákovi jsem neslyšel nikdy nic dobrého, takže jsem byl velmi překvapen, když jsem zjistil, že se mi vlastně strašně líbí, dokonce víc než Blade Runner, ke kterému se vztahuje jako něco na způsob spirituálního následníka. Po Mortal Kombatu je to pro mně ten nejlepší film, který zatím Paul W.S. Anderson natočil.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
1
Objektivně jeden z nejdebilnějších filmů, co jsem kdy v životě viděl. Chudák Kurt Russel zce recykluje Snakea Plisskena, jenže Anderson holt není Carpenter. Celé je to trapné a to takovým tím nechtěným způsobem. Padouch Jason Scott Lee je příšerný. Na Connie Nielsen se sice dobře kouká, ale skoro se až nechce věřit, jak úžasně pak zahrála svou roli v Gladiátorovi. Stupidita neskutečná. Mimochodem tahle kravina je prý spin off Blade Runnera!
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8.5
Hodnocení tohoto filmu tady stojí za houby. A nejen tady. Kdo má rád sci-fi tak se jistě rád podívá. Výprava, finance, obsazení - to vše na dobrý úrovni. Že zde není děj - další blbost!! Jako sci-fi absolutně v pohodě. Russel podal víc než dobrý výkon. Makal na sobě a během natáčení se zranil. Triky úplně dostačující. Svět uvěřitelný, chování postav taky. Já tam zase tolik chyb, aby bylo obhajitelných 40 % nevidím. Škoda, že už si nemůžu přečíst recenzi pana Brennera. Jen ta část co můžu přečíst mě baví. Srovnání s westerny? Že by třeba souboj osamělého muže s bezprávím a ochrana nevinných (např. Jack Schaefer - Jezdec z neznáma). Další podobný hodnotitel pan Chvála tady někde píše o toporném výkonu. Kolik asi emocí se dá čekat od maníka, kterého do dětství učí jen jak efektivně zabíjet. Toporný výkon to mě teda doopravdy pobavil. Že tenhle film navazuje na Blade Runnera a jak ho na něj chce naroubovat? V čem a proč? Přes scénáristu? Tak ten napsal scénář i k Jestřábí ženě, mám čekat proměnu Kurta ve vlčáka? Tak to je mimo moje chápání. Nechápu. Tak se zkrátka dívejte na filmy co vás zajímají a baví. Režie bez problémů (a to teda Andersona nijak nemusím) a herecké výkony zúčastněných taky. Bezakční? Tak co se teda považuje za akci?
avenis
avenis
8 056 bodů
4
Režisér Anderson se specializuje na adaptace videoher, kde řezné rány nebolí a skóre zabitých je nade vše. Film potěší nejen milovníky joysticku, ale i vojáky tělem a duší. Kurt Russel dal postavě vše. Namakal si bednu, zafixoval obličej do kamenného výrazu a jeho syn Wyat ho zahrál coby 11 letého žáka bezcitnosti. A toho železa! Proč to proboha nerecyklují, ale vozí na jinou planetu? (2.4.2021)