Útěk do divočiny

82%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
9.5
Tenhle film mě opravdu dostal. Pamatuji se, že jsem ho ani nechtěl stopovat, tak jsem porstě držel a ani nešel na záchod :) Příběh je silný , Chvílemi jsem měl pocit, že jsem tam byl já.. Prostě pořádný kousek podívané.. bonus je příroda, která je na Aljašce úchvatná, takže film lahodí oku jinak než digitálně.....
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Do sebe zahleděný film, který se opájí svým vizuálem a filosofií. Je v obrovské bublině, ze které se dívá na svět a soudí ho, tvrdí, že ho umí vylepšit a neustále si na něco hraje. Jak nemám rád Penna herce, zřejmě nebudu mít rád ani Penna režiséra. S trochu kratší stopáží by to možná na ty čtyři hvězdy stačilo, protože tu je několik zajímavých scén a drží to pohromadě, ale pod nehty se mi to nedostalo.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Útěk do divočiny není příjemný film na koukání, je to velké drama o odcizení s civilizací a snu vrátit se k přírodě. Když k tomu vezmeme v úvahu, že hlavnímu hrdinovi je 20 let a nemá žádné praktické zkušenosti je jeho nazírání na svět divočiny romantické až příliš. Na druhou stranu je dobré ten film vidět a naslouchat jeho poselství s otevřeným srdcem a přestat na chvíli uvažovat přísně racionálně. Silný film.
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
Ano, je to pěkná podívaná. Krásná příroda, krásná hudba a tak. Ale jinak mě to vůbec neoslovilo a spíše jsem se nudil.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
Alex Supertramp a jeho pribeh navratu k prirode ma nechal vacsinou chladnym, teda az na pasaz s vynikajucim Halom Holbrookom. co mi prislo zaujimavejsie bola rezia Seana Penna (jeho Prisaha bola vynikajuca) a tu akoby sa inspiroval v spolocnej praci s Oliverom Stoneom na U-turn. nejde do takeho extremu ako Stone, ale tiez pouziva rozne filtre, split-screen, videoklipove spomalovacky co podla mna ide proti posolstvu filmu...
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Pátá hvězdička je spíše ''jen'' za to, že je to podle skutečné události, za to finále a za to, že to režíroval Sean Penn, na herce opravdu hodně slušná režijní práce. Výborně natočenej film z krásnýho prostředí. Sice trošku delší, ale sledoval jsem každou vteřinku a vůbec jsem nechtěl aby byl konec a to už něco znamená. Velké překvápko ve vedlejších rolích byli Vince Vaughn a Kristen Stewart. Nebojím se říct, že tento film patří mezi povinné TOP 50. 82% (z filmařského hlediska), 95% (z pocitového hlediska)
Arthur Logoff
Arthur Logoff
7 771 bodů
7.5
Hrozně podivný film. Když se mi dostal do ruky, nevěděl jsem o tom filmu vůbec nic, dokonce ani žánr, ani že to režíroval Sean Penn. Už začátek filmu byl odpuzující - nějací smradi na americké venkovské střední. Hrozilo, že to bude nějaká pubertální komedie se zpěvy :) A najednou taková pecka! Ten film je neskutečně pěkný a smutný zároveň. Ten kluk navíc moc dobře zahrál. Film není pro každého, ale rozhodně doporučuju.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Ve filmařské rovině nadprůměrné, v emocionální rovině strhující. Za velkolepým putováním se skrývá citlivá lyrická hříčka s hlubokým niterním přesahem, která nepromlouvá jen k určité věkové kategorii, ale k člověku jako takovému - pravděpodobně každý si z toho odnese daleko víc než platí na hranici bežného filmového zážitku. Hirsch shazuje ze svých beder frackovské přívlastky a škatulky a nabízí osobitý rozklad osobnosti oscarových rozměrů. Neskutečně silný zážitek, kterému tleskám a vždy tleskat budu.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
To, že je Sean Penn vynikající herec, to ví snad úplně každý, ale že je i slušný režisér, to bych do něj v životě neřekl. Skvěle zpracovaný příběh o jednom klukovi, kterého už nebavilo žít ve světě ovládaném penězi, a tak si zvolil vlastní způsob ŽITÍ.
kubas369
4 086 bodů
8
"Nelze popírat, že být volný jako pták nás vždycky vzrušovalo. V mysli se nám to spojovalo s únikem, od minulosti, útisku a zákona a od protivných závazků. Absolutní svoboda!" Co víc o tomhle snímku mohu říct nebo napsát?