Hello, Dolly!

73%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
S trochou kontextu mi Dolly vadí ještě o kus víc. Kelly po Zpívání v dešti experimentoval, ale povedlo se mu to jen teoreticky (uznáním kritiků a porot), ne prakticky (éra muzikálů skončila, lidi nechodili). Nyní, po víc než deseti letech od svého posledního režijního muzikálu, si stýská po atributech žánru, které vedly k jeho konci - okázalé, ale unyle melodramatické náměty, příliš archetypální postavy a neaktuálnost. Vůbec nechápu, co ho k tomu postoji vede, když by bylo logické (nebo alespoň kontinuální), aby měl přesně opačný. Dolly neupírám drajv některých čísel, Matthaua a několik skvělých hlášek. Rozhodně upírám afektovanou Streisandku a náhlý stesk po něčem, co se Kelly na nějaké úrovni pokoušel osobně vymýtit a co vedlo k utlumení žánru - přesvědčení, že má muzikál "nějak" vypadat a nemůže vypadat jinak. Myšlenkově strnulý film, který opěvuje strnulost. Samozřejmě velkoryse a kvalitně provedený, ale těžko se s ním smiřuje.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Stejně jako u Zpívání v dešti musím ocenit špičkové řemeslné provedení tohoto muzikálu, ale má i stejný nešvar a to tu nezamaskovatelnou vyumělkovanost a povrchnost v pompéznosti, kterýžto rozdíl asi nejlépe vystihne syrová opravdovost písně Hello Dolly od Luise Armstronga a její vyumělkované muzikálové podání zde. Prostě plný kalibr hodnocení si to nezaslouží, ikdyž Barbra Streisand a Walter Matthau jsou zde špičkoví.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
Muzikál , který patří na top tohoto žánru...zábavný...skvělé melodie ...luxusní obsazení a poslední třetina nabitá gagy, choreografickými čísl...prostě našlapáno až do konce. Skvělá Barbra Streisand , jako bonbonek Luis Armstrong...úžasná choreografie...ovšem v TV poloviční zážitek...tak jako u Cabaretu, či jiných snímků této provenience.
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
10
Tento muzikál jsem viděl, když přišel do kin v Praze v Alfě celkem 22x. Naprosto úžasný zážitek na ohromném plátně, v té době největším v Praze, se skvělou hudbou, choreografií a hereckým a pěveckým výkonem Barbry Streisand. Od té doby jsem nic takového neviděl. Kdo viděl tento muzikál poprvé až v televizi, nikdy nemůže mít takový zážitek. A proto i malé hodnocení je neobjektivní. Některé filmy je přímo nutné vidět v kině, jiné stačí v TV. Tento však mezi ně nepatří.