Tora! Tora! Tora!

76%
Tora! Tora! Tora!
Plakát traileru

Slavný americký válečný velkofilm je rekonstrukcí jedné ze zlomových událostí druhé světové války, útoku Japonců na americký přístav Pearl Harbor na Havajských ostrovech, v němž se útočníkům podařilo jediným úderem a téměř beze ztrát potopit nebo alespoň těžce poškodit velkou část naprosto nepřipravené americké tichomořské flotily. Tento zákeřný čin (k útoku došlo ještě před oficiálním vyhlášením války) otřásl Amerikou, která se do té doby snažila zůstat stranou od války na evropském kontinentu. Reakcí na útok byl vstup Ameriky do válečného dění, které pak vyvrcholilo zničením Hirošimy a Nagasaki.




Pete69
Pete69
29 697 bodů
9
Geniálně natočený válečný film. Žádná digitální akce, prostě čisté boje plné zničených rekvizit a techniky s nefalšovanými výbuchy a plameny. První polovina filmu, která ukazuje dny a hodiny před útokem na Pearl Harbor, krásně stupňuje napětí, které vyvrcholí v úžasně zpracované bitvě.
Pas
Pas
6 225 bodů
8
Opravdu kvalitní a řemeslně natočený film, od začátku sice trochu vláčný a rozveklý, chvílemi i trochu unavující a nudný, ale jak došlo na nějaké bojové či akční scény mimo, nebo přímo na tu osudovou bombardující válečnou scénu na konci filmu, byl vynikající a svým strhujícím finišem mě natolik uchvátil a vtáhl zpátky, že jsem prostě neodolal to nedokoukat až do konce. Ve filmu nehráli až zas tak významní či známí herci krom tedy admirála Yamamota (Toshiro Mifune), známý například s filmu Sedm Samurajů nebo z Pekla z pacifiku, ale i přesto všichni věděli co hrát a všichni zahráli téměř bezchybně a bez nějakých zbytečných extempore.
kubas369
4 086 bodů
10
Jeden z klenotů valečné kinematografie. Doopravdy dopodrobna až dokumentárně zobrazený vstup USA do IIWW. Film zobrazující co všechno se stalo těsně před útokem a mělo na něj nějaký vliv. Pokud by jste podřebovaly napsat referát o Pearl Harboru a neradi čtete tohle je rozhodně dobrý studijní materiál. Tak zvaný megafilm Pearl Harbor od Michaela Bay může jen tiše sedět v koutě a závidět svému staršímu bratříčkovi, jak lze natočil válečný velkofilm a neudělat z něj bezduchou citově přetékající slataninu jako se stalo v jeho případě.


Dodatečné informace

Původní název:
Tora! Tora! Tora! (více)
  • Japonsko Tora! Tora! Tora!
  • Japonsko Tora, Tora, Tora
Země původu:
Japonsko, USA
Rozpočet:
25,49 mil. USD
Tržby:
37,15 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Tora! Tora! Tora! je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch