Fantom opery

70%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Nejsilnější stránkou Fantoma opery je podmanivá hudba od Andrew Lloyd Webbera. Nezapomenutelné melodie odzpívané velice dobře a za to patří velká poklona všem hercům a především Gerardovi "Leonidas" Butlerovi. Příběh je dobrý a režie od Joela Schumachera je výborná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Odporný kýč, ekvivalent načančané hromady slizu. A zcela zbytečný film. Vždyť už Fantom opery z roku 1925 má v sobě víc atmosféry a vkusu. Schumacher navíc od první minuty kopíruje Luhrmanna a zoufale během toho selhává. Ani krást neumí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Vzpomínám si, jak mě dobová recenze v Cinemě odradila od návštěvy kina. Ojoj, dneska bych tomu kritikovi nafackoval. Velkolepý spektákl s podmanivou hudbou Andrew L. Webera, která sice i hudební kritiky točí, ale prostě funguje. Dobrý příběh, dobrý herci, Schumacherova barokní režie. Přehlédnutá pecka.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Příjemné překvapení u kterého tu stopáž člověk vydrží, ikdyž je půlnoc. Gerard Butler taky překvapil, furt jsem čekal kdy vytáhne bouchačku nebo meč a všechny je tam rozseká. Role se každopádně zhostil na jedničku. Hudba je taky hezká a ta hlavní píseň by se mohla poslouchat dokola. Jinak výborná kamera jako u málokterého filmu, po zkouknutí které filmy má kameraman na starosti mi to bylo jasný. 71%
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7
Měla jsem za to, že Fantom opery není až takový brak. Ale pak vylezly ty hořící svícny z vody a stala se z toho atrakce v zábavního parku. Pointu filmu raději nekomentovat, prostě bizár. Navíc Weber asi není můj oblíbený muzikálový tvůrce - chtěla jsem mu dát šanci, jeho výrazná hudba má své plusy. Po pár minutách jsem přestala mít pocit, že sleduji film, ale jeden dlouhý videoklip. 65 %
dráza
dráza
888 bodů
9.5
po shlédnutí sem měla tendenci se naučit písně, co se mi líbily na zpaměť.
Senn
Senn
803 bodů
10
Skvělý film, musím nad tím neustále přemýšlet. Ten příběh a ta hudba vás prostě chytí a nepustí. Opravdu nádherně zpracovaná klasika.
Koudelkova
81 bodů
8
Skvělé pěvecké výkony, vynikající hudba, výborná výprava a kostýmy.