Pevné pouto

68%

Komentáře a recenze 37

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Tohle se Jacksonovi nepodařilo. Přehání to s vizuální stránkou a zapomíná na děj. Příběh je celkem nudný a postupuje velmi předvídatelně. Asi za to můžou všechny ty peníze, co na to měl, jinak si neumím vysvětlit, že velmi podobná Nebeská stvoření fungovala prakticky skvěle, kdežto tady jen přešlapujeme na místě. První opravdu špatný film Petera Jacksona.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Jacksonovi tady kryje záda (zřejmě hodně silná) knižní předloha, a výteční herci v čele s nechutně dokonalým Tuccim. Právě on a obě sestry Salmonovy táhnou celý film a scény, kdy jsou v Tucciho domě, patří společně s první půlhoďkou, k tomu nejlepšímu z celého filmu. Vyobrazení pestrobarevného "světa" v životě po životě zpočátku nevadilo, ale se stoupající stopáží štvalo čím dál víc, stejně jako trestuhodné nevyužití obou rodičů...7/10
headhunter
headhunter
10 287 bodů
5
Svělý záporák Stanley Tucci*
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Rozhodně jde o kvalitní snímek, co se týká vizuální stránky ( Jackson se nezapře, je to pan hračička), ale to je tak asi vše. Pevné pouto je totiž, dle mého názoru film, u kterého těžce zvítězila forma nad obsahem, protože, co se týče děje, tak ten je dost chabej a místy, díky dlouhé stopáži, nudil. Řekl bych, že v případě Pevného Pouta jde o první Jacksnovo šlápnutí vedle, což je velké zklamání, a to nejen pro mě, ale i pro ostatní fandy jeho tvorby, mezi které se rozhodně řadím. Pravdou ovšem je, že je to skvěle zahráno ze strany herců.
kubas369
4 086 bodů
4
Tak nějak nevím o co vlastně Jacksonovi šlo, na mě až moc ploché a promiňte mi to ale také bez kouska citu. Tohle se vážně nepovedlo. Ale něco přihodím, protože pustiti se na tekhle tenkej led to chce odvahu.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Když uvidím pod filmem podepsaného Petera Jacksona, vybaví se mi pouze Pán Prstenu a to úžasné fantasy. Po tomhle filmu si zapamatuji i tento film, jelikož podle mého byl opět geniálně natočen. Skvěle graficky zvládnuté především v tom jakýmsi světě mezi zemí a nebem. Vůbec mi nevadili to moderní zpracovaní, ba naopak. Ten svět má být takový, jaký si my představujeme. Celkově je to smutný příběh, který ale podle mého končí, dá se říct, šťastně. Herecké výkony výborné, kdo by taky čekal něco jiného od Marka Wahlberga a Rachel Weisz. 80% je plně prokazující kvalitu věci!
hrona
615 bodů
4
Peter Jackson je určitě skvělý vizionář. Svět mezi nebem a zemí je zachycen úžasně - obrázky a kamera jsou neopakovatelné. Bohužel na můj vkus je to prakticky vše, co tento film nabídl. Bezduché běhání a truchlení postav, kterým jsem zkrátka danou situaci moc nevěřil, občas rádoby vtipné hlášky umřelé dívčiny mi také moc neseděly, vrahoun mi spíše připomínal Willise z Šakala,, každopádně také žádný zázrak, nemluvě o dosti neúnosné délce filmu. Jako thriller to zkrátka nefunguje, drama prachobyčejné a fantasy ucházející. Zkrátka má představa, po bezmála dvou letech od vydání placky a neustálého odkládání na pozdější dobu, naplněna nebyla.
LucylaEwing
LucylaEwing
519 bodů
2
Nuda, která nebere konce!
Percabeth
Percabeth
454 bodů
10
Film byl úžasně natočený. Musím přiznat, ukápla mi slza na konci. Byla jsem ráda, když se toho ujmul Peter Jackson. I obsazení bylo parádní. Třeba Stanley Tucci v roli Harveye nebo Jake Abel v roli Bena. Také určitě Saoirse Ronan v hlavní roli zavražděné Susie. Knihu jsem také četla a byla skvělá!! :D Když už jsme u té skvělosti, říkala jsem si, že soundtrack tady taky nesmí chybět, hlavně píseň od Cocteau Twins - Alice http://www.youtube.com/watch?v=56itVAHjvTc a taky ty další ;) http://www.youtube.com/watch?v=KRb94QQbzcI
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
8
Žánrově se tento film nejvíce blíží optimističtějšímu melodramatu, vůbec ne avizované komedii (i když Susan Sarandon v roli babičky působí celkem vtipně a úspěšně celou tu tíhu odlehčuje). Thriller ve smyslu vytváření napětí ano (cesta kukuřičným polem, kde se chystá soused pan Harvey - Stanley Tucci, oddělat nebohou, která si od něj do poslední chvíle udržuje doslova fyzickou vzdálenost, ale on je dobrý herec…plus scéna vloupání se do jeho domu sestrou Lindsey). Horor jedině ve smyslu civilní hrůzy ze ztráty, která ani nemá jméno, jak je hrozná. Protože když někomu zemře partner, stává se z něj vdovec, když někomu zemřou rodiče, je z něj sirotek, ale jak se říká těm, kteří přijdou o dítě? A chcete-li poselství, které film sebou nese, tak vězte, že: „všechno co potřebujeme je láska.“ A jenom v případě, že se dokážeme povznést nad sarkastické, rádoby drsňácké pózy a přestaneme se šklebit, že je to klišé, jen tehdy z posledního filmu P.J. můžeme mít dobrý pocit. Pak si můžeme uvědomit skutečnou hloubku takového vzkazu.