Rytíři nebes

69%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Roztomilá scénka na začátku: na zarostlém venkovském dvorku stojí děvče v selském oděvu (Lucille, jak už víme - předtím ošetřila zraněného letce ve veřejném domě) a francouzsky počítá husy; prostřih na letiště, kde důstojník ve stejném rytmu počítá (pro změnu anglicky) přilétající stroje ... Ale romantika brzy končí: mladičké americké letce-dobrovolné ochránce francouzského leteckého prostoru brzy začíná kosit válka. Jde sice "jen" o první světovou válku, ale tento válečný film o letcích má právě ty přednosti, které tak postrádá vykalkulovaný Svěrákův Tmavomodrý svět: syrovost, přirozenost - a uvěřitelnost. Sice vám možná bude běhat mráz po zádech, kdy při scénce z bojiště kamarád při záchraně kolegy letce sestřeleného přímo na bojovou linii neváhá při jeho osvobozování použít polní lopatku jako sečnou zbraň; ale vlastně tím lépe. Ani chvilka nudy.
  • skvělé triky na bojové scény ve vzduchu i na zemi
  • James Franco v hlavní roli
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Laciný (ve všech smyslech) příběh sázející čistě na jistotu. Tím sice není nudný, ale zároveň nemá co nabídnout. Dokonalý průměr, bez emocí, bez nápadu. Na jedno použití.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Tohohle filmu jsem se, upřímně, poněkud bála. Filmy o dokonalých letcích a celkově podobně laděné filmy nejsou zrovna mým šálkem čaje, ale tento film mě naprosto překvapil. Myslím, že je o jeden z nejpovedenějších filmů s touto tématikou.
harry456
harry456
2 437 bodů
6.5
Opět skvělý James Franco!
miza
miza
2 336 bodů
6.5
Užasné modely letadel.