Prázdniny

75%
Prázdniny
Amanda je rozkošná a lehce snobská obyvatelka luxusní rezidence v Los Angeles. Ani to však nezabránilo jejímu dnes již expříteli, aby se vyspal s jinou. Iris je stejně rozkošná ale lehce uzavřená obyvatelka „nejmenšího domku na světě“, stojícího na samotě poblíž Londýna, která se zakoukala do šéfa, bohužel čerstvě zasnoubeného. Dvě ženy se stejným problémem, které od sebe dělí devět tisíc kilometrů, se rozhodnou pro razantní řešení. Po vzájemném ujištění, že v okolí ani jedné z nich není žádný chlap, který by jejich deprese ještě prohloubil, míří Amanda do sychravé Anglie a Iris do sluncem zalité Kalifornie, aby si bez chlapů v klidu užily vánoční prázdniny...



Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Ani romantická komedie nemusí být kýč ... Pokud si některá z divaček neumí představit, že existuje žena, která odmítne Judea Lawa (tedy aspoň napoprvé), ať se podívá! Kate Winslet s Cameron Diaz tvoří ústřední dvojici zhrzených dívek, které chtějí vypadnout z míst, kde by jim každý připomínal ztracenou lásku, a navzájem si vymění domácnosti ... Ale hvězdy filmu jsou jinde: zbyla krásná role na komika Jacka Blacka a především na bezmála devadesátiletého Eli Wallacha (a to zdaleka nebyl jeho poslední film!), který hraje osaměle stárnoucího hollywoodského scénáristu Arthura, který je vytažen z osamělosti a dostane se mu uznání záslouhou "hostující" novousedlice. Půvabné jsou cameo role (kupř. Dustin Hoffman). Jistota úspěchu ve vánočním programu kterékoliv televize.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Prázdniny je příjemná komedie od zkušené Nancy Meyers, která je dnes už tradiční značkou kvalitní romantické zábavy s hlubokou člověčinou v pozadí a s citem pro vedení herců. Film příjemně plyne v poklidném tempu, neočekávejte žádné rány pod pás jako náhlé úmrtí, ale samozřejmě dojde i na rány osudu z minulosti, které ospravedlní chování jedné z hlavních mužských postav. Velkým plusem tohoto filmu je jednak kouzelná, možná až pohádková kamera ostříleného matadora Deana Cundeyho (Jurský park) a pak vzácně vyvážený herecký ansámbl příjemných a sympatických herců. Nancy Meyers film dokonce psala všem hercům na tělo, takže nikdo nemusel procházet martýriem drsných castingů. Pěkný prázdninový film.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
9
Jedna z mých oblíbených vánočních romantických komedií s velmi dobře trefeným hereckým obsazením - upřímnou a velmi civilní Kate Winslet by člověk chtěl okamžitě za nejlepší kamarádku, trochu potrhlá workoholička Amanda (Cameron Diaz), která se ocitá na anglickém venkově s touhou se šťastně zamilovat a konečně si poplakat, je prostě okouzlující, Jude Law je jako vdovec a otec dvou roztomilých holčiček snad až příliš ideální na to, aby mohl být skutečný, a skladatel filmové hudby v podání Jacka Blacka sice není žádný elegán, ale o to milejší je to chlap. Líbí se mi i celá ta zápletka s dědouškem scénáristou, kterého Iris vytáhne na obrovskou děkovačku. Neuvěřitelně milý film, aneb "na ten správný kýč čekám celý život" - a to je rozhodně parádní hláška.

Dodatečné informace

Původní název:
The Holiday (více)
  • USA Prázdniny
  • USA The Holiday
  • USA Amours longue distance
  • USA El descanso
  • USA El descanso - El amor no se toma vacaciones
  • USA Holiday
  • USA L'amore non va in vacanza
  • USA Les vacances
  • USA Liebe braucht keine Ferien
  • USA O Amor não Tira Férias
  • USA O Amor Não Tira Férias
  • USA Puhkus
  • USA Tatil
  • USA Vacaciones
Premiéra v ČR:
21. 12. 2006
Země původu:
USA
Čeština:
Prázdniny je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch