Slídil

80%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Nádherný herecký koncert dvou aktérů, ve snímku není jiného herce a přesto baví od první do poslední minuty. Thriller plný nástrah a her natočený v jednom parku a dvou třech místnostech. Na jednu stranu minimalistický, stran režie a scénáře ovšem nesmírně bohatý. Laskomina.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Velkou slabinou je pro mě průhlednost zápletky. Caine je moc charakteristický herec na to, aby to vyšlo. Proto od poloviny filmu jen zřejmá hra, kdy už je jen otázkou, jak překroucené to bude. A překroucené je to tak, že už to není ani úplně napínavé - a hlavně s tím divák počítá, takže je o krok napřed. Škoda skvělých herců a přese vše silné zápletky. Je to rozhodně dobrý film, jen se mi zdá poněkud předimenzovaný.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Tenhle film mám moc rád a to hned z několika důvodů. Je výborně napsanej, skvěle zahranej a Mankiewicz jako režisér opravdu válí. I po letech se na to dá určitě s přehledem koukat.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
Je to poněkud překombinované, tudíž jsem rychle pochopil, že nic není takové, jaké se zrovna zdá být, načež si mě už film nevodil jak se mu zlíbí a já se s ním příliš nevezl, jestli mi rozumíte. Navíc mi bylo úplně jedno, jak se to mezi postavami vyvrbí, protože mi na nich nikterak nezáleželo. Nenašel jsem jaksi důvod, proč by mělo. Ani jeden mi nepřišel sympatický či smích vzbuzující (jeden si chce z ješitnosti udržet ženu, s níž se podvádí a která ho už nemiluje a druhý tuto ženu chce pro sebe, ač nejspíš poleze do peněz a nejspíš za to ani nestojí). Ti dva přechytralí blbci se přes 2h prankují a mě to bylo úplně fuk, kdo je lepší hráč, protože oba jsou to volové. Na druhou stranu je to docela dobře natočené, herci jsou třída a stále to dokáže držet divákovu pozornost, páč ten ačkoliv čeká, že věc se ukáže být jinak, tak neví přesně jak jinak.
brusvejn44
brusvejn44
1 005 bodů
10
Herecký koncert!!