Klepání na nebeskou bránu

79%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Tenhle film už je klasiku a jeden z nejkultovnějších filmů o předčasné smrti mladých lidí. Til Schweiger zahrál brilantně a film prakticky udělal. Film si na nic nehraje, je to celkem přirozené a jednoduše natočené. Prostě pastva pro filmového diváka, na kterou se mohu vždy po pár letech podívat znovu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Německá verze Pulp Fiction. A že Pulp Fiction se povedlo minimálně dorovnat. Zábavná akce s tragickým podtextem baví od začátku a dokonce do konce. Přestože německé filmy vážně nejsou můj šálek kávy, tohle je jedna z výjimek. Radost to udělá hlavně fandům Ritchieho.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Název je odvozen od písně Boba Dylana, kterou pro filmové účely nahrála německá skupina. Klepání na nebeskou bránu je pro našince pochopitelný film. Je to nostalgická komedie a gangsterka, ale nestříká v ní krev, ostatně dokonce v ní není ani kapka krve. Ve filmu se odkazuje na populární americké filmy, které v Čechách velice dobře známe, včetně Pulp Fiction, Policajta v Beverly Hills a dalších, ale vtipy fungují i samostatně. Pokud se nad tím zamyslíte, v mnoha úspěšných českých komediích hraje smrt velkou roli, ačkoli by se s ní mělo šetřit, a to nejen v komediích.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Německý film=blbost. Tahle rovnice mi dlouhé roky jako první vyvstala v mysli, když se přede mnou někdo zmínil o kinematografii našich západních sousedů. Ale pak jsem se doslech o tomhle filmu, viděl jsem jeho vysoké hodnocení a pln očekávání jsem si ho tedy pustil. No a nemám slov! Všechna ta chvála, která byla ve zdejších komentářích již tolikrát zmíněna a přetřásána, platí ještě dvojnásob. Opravdu jedinečná a průlomová režie, přesná kombinace černého humoru a otřepané detektivní zápletky a nakonec i velmi upřímné a detailní nastínění obou hlavních hrdinů trochu ve stylu Jarmuschových filmů dělají z téhle šílené a netradiční "last party" jeden z nejlepších evropských snímků poslední dekády..
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Tohle jsem si zamiloval hned při prvním shlédnutí a měl chuť to vidět znovu a opravdu se to neokouká. Netradiční spojení rakoviny s komedií ale road movie zde funguje skvěle a film se tak zařadil do mé opravdové topky. Německá kinematografie mě začala opravdu zajímat a je tam opravdu hodně pokladů. Škoda že filmy od našich sousedů se u nás moc nevysílají, nepočítám-li ty seriálové stupidity.
Cettlovka
5 032 bodů
8
Líbil se mi!
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9.5
Taková německá Tarantinovka. Opravdu, opravdu mě to připomínalo filmy Quentina Tarantino. Film s velmi hezkým humorným, ale i smutným podtextem jsem si opravdu užil a jsem rád, že dopadl takto!
sugi
752 bodů
10
… výborný německý film , to je kombinace slov , která nejde dohromady … … ale i vyjímky existují a Klepání na nebeskou bránu je tou vyjímkou . Vyjímkou s velkým V . … Tragický osud dvou hlavních hrdinů líčený s humorem . Dle mě film , který se zařadí k Evropským klasikám