Vlkodav z kmene Šedých psů

64%
Vlkodav z kmene Šedých psů
Vlkodav z kmene Šedých psů

V dávných dobách, kdy po zemi kráčeli bohové a lidé se snažili vyrovnat jejich moci, byla vesnice Šedých psů jako mnoho jiných do posledního pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu Smrt. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jenže jeden to přežil. Syn kováře Mezhamira je prodán do otroctví, aby do smrti pracoval v diamantových dolech. A osudem otroka je v těch dolech zemřít. Jenže chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vybojuje si svobodu. Tehdy Vlkodav začne svou pouť, při které jako první otrok hodlá na pozadí epického střetu božstev změnit svůj osud a pomstít vyhlazení svého rodu...




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Ruský fantasy snímek lze považovat za jeden z nejlepších filmových počinů tohoto žánru, jaký prozatím kdy natočili. Tajemnost, temnost a syrová středověká reálnost je skloubena naprosto nepředstavitelným dojmem. Příběh se značně podobá Conanovi,což potvrdí už začátek příběhu, ale jinak se snaží jít svou cestou. Bohužel ale za použití nám už dobře známých dějství a scenérií. A tak je to takový mix všeličeho, avšak celkově vypadající velice dobře. Speciální efekty na výbornou, dramatizace výtečná, atmosféra místy i strašidelná. Klobouk dolů, tohle se rusům prostě povedlo.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7.5
Hodnotím tenhle film POUZE v porovnání s ostatní fantasy produkcí. Snažil jsem se poslední dobou shlédnout i jiné fantasy filmy, než jsou stokrát omílaný Pán prstenů a Harry Potter a tak jsem se propracoval i k takovým "klenotům" jako je Dračí Doupě (I, II), Dračí bouře, Merlin a válka draků a další skvosty. A byl jsem naprosto šokován, když jsem zjistil, jak neskutečně ubohá celá produkce fantasy filmů je (bez zmíněného Pána Prstenů a Harryho). Koukatelné je pak snad už jen Dračí srdce, snad Eragon a pár starých vykopávek (Willow) + hodně těžký a netradiční Faunův Labyrint. Proto mě fascinuje, že je Vlkodav tak opomíjený film. Protože proti ostatní fantasy produkci je to hotový skvost. Ano, je to béčkovost plná klišé a různých přehmatů, ale rozhodně je to v tomto "pokleslém" žánru špičková věc. Kam se na to hrabe Eragon nebo Letopisy Narnie. Je to skutečně více méně nástupce stařičkého Conana a nutno podotknout, že ho často i dost nepokrytě kopíruje - viz. úvodní útok na vesnici a zabití rodičů hlavního hrdiny (jehož tátou byl čirou náhodou taky kovář, co vyráběl skvělé zbraně) a následné roztočení malého Vlkodava a jeho přikování k práci v dolech, odkud se dostal až v dospělosti. Ale i přesto všechno je rozhodně výrazně povedenější než další nástupce (zástupce) Conana - příšerný Kull dobyvatel. Díky svému východnímu původu je film natočen kapku netradičněji oproti hollywoodské produkci, což je také jedině dobře a dodává to filmu na zajímavosti. Efekty jsou dobré, bojové scény taky ucházející, děj poutavý. Fanouškům fantasy mohu tento film jen doporučit - neváhejte ani vteřinu, pokud chcete vidět dobrou fantasy. Ostatní ať si koukají na co chtějí. A pokud jde o "sovětskou" produkci, tak ta poslední dobou skutečně přivádí na svět velmi zajímavé snímky - doporučuji mimo jiné třeba 1612.
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
8
Celkem příjemné překvapení. U tohoto filmu platí: Za málo peněz hodně muziky.

Dodatečné informace

Původní název:
Hunditapja (více)
  • Rusko Vlkodav z kmene Šedých psů
  • Rusko Hunditapja
  • Rusko Volkodav
  • Rusko Volkodav iz roda Šerych psov
  • Rusko Wolfhound
  • Rusko Wolfhound from the Tribe of Grey Dogs
  • Rusko Wolfhound of the Grey Dog Clan
  • Rusko Wolfhound, The
  • Rusko Wolfhound: The Rise of the Warrior
  • Rusko Волкодав из рода Серых Псов
Země původu:
Rusko
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
21,57 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Vlkodav z kmene Šedých psů je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch