Kill Bill 2

78%

Komentáře a recenze 37

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Opět skvělý Tarantino! Druhým dílem posunul laťku ještě o kousek dál a perfektně tak (prozatím?) uzavřel tenhle příběh. Opět nás čekají vizuální orgie plné nezapomenutelných dialogů. Herci stejně jako v prvním díle výborní. Tahle krvavá pomsta mne prostě hodně baví.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Příběh krvavé nevěsty pokračuje a je to stále stejně dobré i když už jednou viděné. Kill Bill 2 jsem se hodně těšil a musel jsem hned zasednout do kina. Je to opět kvalitní řež od začátku až do konce, Uma Thurman neslevila z předchozího výkonu.. prostě Tarantino - 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Tarantinovštější, tím pro některé více, pro jiné méně zajímavý díl. Pro mě ani jedno - je na stejné úrovni jako jednička, jen se na ní dostala zcela odlišnými prostředky. Když pak vidět Kill Billa, jedině oba díly za sebou.
muzz
muzz
18 035 bodů
8
První shlédnutí mne nechalo dost chladným. Tarantinova posedlost zfilmovaným komiksem je dost nepochopitelná, proházení jednotlivých epizod v čase taky nemusí skousnout každý. Ale po čase jsem si uvědomil, že jednotlivé detaily do sebe super zapadají a film (oba díly je třeba brát jako jeden film) je prostě skvělý. Líbí se mi pokaždé víc a víc. Bonusem je pak krásná Lucy Liu.
Fingon
16 886 bodů
8
Kill Bill 2 je úplně jiný než jednička. To je neoddiskutovatelný fakt, na který mě všichni připravovali. Ale víc mi sedla jednička, kterou jsem do této chvíle viděl asi pětkrát, dvojku jen jednou a bude dlouho trvat, než se k ní vrátím (vrátím-li se k ní někdy).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Kill Bill vol. 2. začíná před masakrem. Nevěsta se jde podívat ven, aby uviděla člověka, co hraje na flétnu, je jím Bill (David Carradine). Konečně ho vidíme. Je to muž s uhrančivým hlasem a exotickým vzezřením. Z Billa hned cítíme něco velmi nebezpečného, což se nám po chvíli potvrdí, když se před kostelem objeví čtyři zabijáci. Poté příběh pokračuje, když musí Nevěsta vyřídit Budda (Michael Madsen), což je Billův bratr a poté i Elle Driverovou, zabijáka s jedním okem (Darryl Hannah). A přitom ještě v tradici kung - fu žánru musíme absolvovat pro další vyprávění zcela nezbytný výcvik u mistra Pei-Meie (Gordon Liu). Ve finále se pak Nevěsta dostane do rezidence, kde bydlí Bill. A přichází na řadu to, co slibuje název filmu - Kill Bill. Troufám si tvrdit, že Kill Bill je naprosto výjimečný film, který diváka usadí svým vizuálním stylem a pokud přistoupí i na suverénní autorské myšlenky Quentina Tarantina, může se stát i jednoznačně kultovním filmem. Má totiž všechny potřebné atributy - příběh, akci, stylovou hudbu a potřebný nadhled. Film si na sebe slušně vydělal, takže se Tarantino opět nepohřbil do stínu Pulp Fiction, jak by mu celá řada jeho odpůrců přála. Film slavil velké úspěchy u generace, kterým je film určený a to na MTV Movie Awards.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Neskutečné, jak ta pomsta najednou voní jinak. Fyzičtěji, lidštěji, trpělivěji. Vol. 1 a 2 by dle mého sice nejlépe fungovaly jako jeden opulentní tříhodinový biják, protože mi stále tak trochu uniká smysl rozdělení na dvě tak formálně odlišené části, ovšem dvojka už je mnohem blíže scénáristické exhibici zbožňovaného frajera, který dokáže udělat z jednoduché premisy cinefilně nepředvídatelný a zároveň, jakkoli bizarně, i lidsky hluboký příběh. Jestliže jsem jedničku nazval pornem pro geeky, dvojka bude spíše geekem pro porno - Quentin si bere tradice westernů, kung-fu, pokleslých revenge filmů a dalších důvěrně známých vypravěčských vzorců, jež ale obohacuje svým nenapodobitelným momentem překvapení, který je tu absolutně náhlý a šokující, tu předznamenávaný v pečlivě vystavěných dialozích. Hlavní hrdinku nechává trpět a tentokráte ji nestaví proti bojovým strojům, ale lidem, kteří si možná svou minulost vyčítají. Velká škoda, že Tarantino to s lidskými emocemi moc neumí - jeden z klíčových zvratů prozrazuje už v závěru jedničky, takže jinak brilantní hru s překvapením oslabuje, a také dialogy s Billem, jednou z jeho nejzajímavějších postav vůbec, jsou napsány hlavně pro diváky, nikoli pro vnitřní vyvrcholení. Dvojka stojí nad jedničkou přemýšlivějším uspořádáním kapitol a kvalitnější prací s postavami, jejichž osudy se nádherně proplétají, aniž by si někdo na první díl vůbec vzpomněl, ale pořád je příliš zahleděná do vlastní sebeuvědomělosti na to, abych při závěrečných titulcích padnul na zadek a zatlačoval slzu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Krvavá nevěsta je zpět. Lepší děj. Opět za Umu a Quentina a pěkné akce.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Řekněme, že první půlka filmu je v podobném duchu, jako prequel. Dokonce přijde výborný plynoucí rozhovor mezi Nikki a Billem, ale s dítětem se to fakt hrozně vleče... Už tak nějak chápu, proč jsem po prvním shlédnutí nevěřícně kroutil hlavou, zda to fakt byl QT? A závěrem je vlastně pokus o happy-end, ale po půl hodině "dívání se na pohádky"! 80%
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Dvojka podľa môjho gusta! 2h a 11min. Tomu filmu len prospelo ,pretože tu Tatantino znovu ukazuje čím je zvláštny: nečakané zvraty ,dobrý príbeh ,originálne akčné scény a gore scény , a hlavne koniec (a mnoho a mnoho viac...) . Kill Bill vol. 2 je presne to ,čo som chcel vidieť od jednotky no dvojka to podala o stokrát lepšie. Film je úpne rovnako delený na kapitoly ,ako vačšina Tarantinoviek ,čo dáva filmu znovu ten správny feeling. Soundtrack úpne rovnako nadupaný ,ako v jednotke (pokiaľ nie aj lepší) ,ktorý skvelo dokresľuje atmosféru vendetty. Origins kapitoly sú vynikajúce a skvelo dotvárajú atmosféru. Scény ako pohreb zaživa ,alebo rekapitulácia svadby , vytrhnutie oka a čierna mamba ,pravé meno "Čiernej Mamby" či jej dcéra ,sú skvelými zvratmi vo filmu a Tarantino konečne ukazuje ,ako to má správne vyzerať. Koniec bol obrovská čerešnička na torte ,vďaka ktorej sa všetko zaklapne na správne miesto. Zároveň je toto prvá Tarantinovka ,kde vidím že film skončil na "cliffhangeri" ,čo je vlastne aj jediná chyba ,ktorú mu môžem ,ale odorieť. Za "Karate kid majstra" dávam filmu 90% a narozdiel od jednotky by som si dvojku aj znova pozrel. ZNOVA ĎAKUJEM TARANTINO!