Producenti

60%
Producenti
Plakát traileru

Filmová klasika, která se stala senzací na Broadwayi, se nyní vrací na stříbrné plátno jako filmový muzikál. Dvojnásobní držitelé ceny Tony Nathan Lane a Matthew Broderick se vrací do svých rolí Maxe Bialystocka a Lea Blooma - intrikářského divadelního producenta a jeho zakřiknutého účetního, kteří společně vymyslí bezchybný plán, jak zpronevěřit ve svůj prospěch velké množství peněz: chtějí získat vysoký rozpočet, vyprodukovat pomocí jeho zlomku levný broadwayský propadák a poté shrábnout celý rozdíl - protože žádný z investorů nebude předpokládat, že se mu nějaké peníze vrátí. Aby mohli tento záměr zrealizovat, potřebují co nejpříšernější hru, kterou se jim podaří najít v muzikálu Springtime for Hitler. Jejich plány se však začnou hroutit v okamžiku, kdy se hra překvapivě stane hitem celého města.

Ve filmu se představí také Uma Thurman v roli Ully, švédské sekretářky a rádobytanečnice, a Will Ferrell jako Franz Liebkind, neonacistický dramatik a milovník holubů, který má na kontě "nejhorší hru všech dob".




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6
Jako muzikál průměrné a jako komedie nevtipné. Bylo poznat,že za filmem stojí Mel Brooks,protože až na pár vzácných případů mi jeho filmy příliš nesedí. Nerozumím jeho smyslu pro humor a to bude kámen úrazu. Tento film jsem si sehnal,jen díky Willovi Ferrelovi,který ve filmu ztvárnil neonacistického dramatika a milovníka holubů Franze Liebkinda. Originál jsem neviděl,proto nemohu porovnávat,ale tato verze mi prostě nepřirostla k srdci.
Fingon
16 886 bodů
4
WTF? Co na to říct? Chudák Mel Brooks? Vždyť si to zpotvořil sám a dokonce se na samém konci i objevil... Místy zábavné drobnosti, z velké části nesnesitelné. A teď si běžte koupit Mein Kampf... Vřele doporučuji původní verzi, která je vtipnější, lépe obsazená (Lane se se Zeno Mostelem nemůže srovnávat), o dost kratší a hlavně to není muzikál.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
V některých momentech neskutečně podmanivý muzikál, ve kterém jsou úchvatné především taneční výstupy, ¨jenž dávají vzpomenout na to nej z klasických muzikálů. Písně jsou bohužel často mnohem delší, než je únosné (MNOHEM delší) a nevyvážené podání jednotlivých scén také výsledku nepřidá (Nathan Lane je až příliš teatrální a často svou snahou naprosto míjí terč). Fantastický je naopak Matthew Broderick a výborně zahrané jsou i mnohé vedlejší postavičky (těm kraluje fašistický Ferrell a teplý Gary Beach). Škoda zbytečného natahování, občasné vulgarity a křečovitých vtípků (ve filmu ohromné kvantum vtipných nápadů, ale funguje tak polovina). Chvílemi Producenti doslova čarují atmosférou, ale často je to spíš taková malá neškodná zapálená prskavka...

Dodatečné informace

Původní název:
Dyo treloi paragogoi (více)
  • USA Producenti
  • USA Dyo treloi paragogoi
  • USA Les producteurs
  • USA Los productores
  • USA Los productores - La película musical
  • USA Os Produtores
  • USA Producerek
  • USA Producers, The
  • USA The producers - kevät koittaa Hitlerille
  • USA The Producers: The Movie Musical
Premiéra v ČR:
23. 3. 2006
Země původu:
USA
Rozpočet:
45 mil. USD
Tržby:
38,06 mil. USD (celosvětově)

Powered byJustWatch