Dolores Claiborneová

75%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Parádní krimi drama dle Stephena Kinga. Skvěle vystavěný příběh a nutno říci, že i skvěle zpracováný. Ve filmu doslova zazářila Kathy Bates. I když je to trošku předvídatelné, stejně jsem si film opravdu užil a bavil mě od první do posledni minuty.. 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Kingovské adaptace, s výjimkou Osvícení, se nedokáží zbavit jisté popcornovosti, jednoznačnosti a lineárnosti, což škodí i Dolores. Stejně jako v případě Misery ale táhle výsledek nahoru obsazení v čele s Kathy Bates. 4 a 1/2
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Přehlédnutý nadprůměrný King s velmi dobrým režisérem a kvalitní charakterní herečkou Kathy Bates, kterou proslavil snímek Misery nechce zemřít. Co se nepodařilo bylo očekávání diváků, že se jedná o další film ála Misery. Místo toho se jedná o sevřené psychologické drama a tentokrát se domnívám, že se filmařům podařilo překonat Kingovu předlohu. Kathy Bates je zde ovšem naprosto vynikající.
avenis
avenis
8 056 bodů
9
Opět jsem porušila své pravidlo - napřed vidět film, potom číst knihu, abych předešla zklamání z filmu. V tomto případě to vůbec nevadilo. Kniha je psána zvláštním způsobem, jako jeden jediný nepřerušovaný monolog Dolores Claiborneové u výslechu. Veškeré dialogy tedy "slyšíme" jen jejím prostřednictvím. Tony Gilroy velmi mistrně vytáhnul z knihy to podstatné a udělal normální příběh. Taylor Hackford vybral dokonalé představitele všech rolí a opravdu se věrně držel knižní předlohy. Postavy příběhu zrcadlí Kingovy popisy, tedy co se povah a jednání dotýká. Je to celé velmi syrové, velmi tvrdé, ale přitom velmi citové a citlivé. Moje doporučení.  (10.11.2020)
Anni
240 bodů
5.5
Klasická kingovská stísněná atmosféra, tentokrát však oproti např. Misery, která měla podobný nádech, trochu čekání na dramatické vyústění, které ne a ne přijít. Hodnocení diváků mě zlákalo, ale film očekávání nesplnil tak, jak bych od daných herců, režisér a zejména autora předlohy čekala.