Hannibal

70%
Hannibal

Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného, vězení v Memphisu. Nejprve trochu "cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou. Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou prožívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová (Julianne Mooreová). Ta se už této noční můry nikdy nezbaví. Fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. Jednou z Hannibalových obětí se měl stát také perverzní Mason Verger (Gary Oldman). Přežil v zuboženém stavu - je závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Mlčení jehňátek bylo takové chystání půdy pro příchod Hannibala,který zde předvedl čeho všeho je schopen. Anthony Hopkins předvedl další z geniálních výkonů. Kdykoli se objeví na scéně,tak atmosféra z houstne a napětí by se dalo krájet. Film má sice své mouchy,ale ty se Scottovi daří obstojně maskovat v brutalitě doktora Lectera. PS: Scéna s prasaty patří k nejhnusnějším filmovým scénám všech dob.
Fingon
16 886 bodů
4
Zase jednou někdo zkoušel (či pokoušel) mou zásadu dodívat se až do konce. Neuspěl a tak jsem si mohl vychutnat tento poměrně nudný film až do konce korunovaného pojídáním mozku. No, už nikdy víc.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Hodně nedoceněný thriller, který se dokázal vypořádat i se skutečností, že knižní předloha není zrovna na Pulitzerovu cenu. Scott dokázal do filmu vecpat ojedinělou atmosféru naprosté dekadence a vzácně tak projevil cit v místech, kde by to od něj očekávalo spíš méně, než více diváků. A velké plus za krásnou Francescu Neri. Za mě je to hodně černá komedie s několika špičkovými scénami. A hodnotím samozřejmě také Florencii, kde jsem půl roku přebýval:-)

Dodatečné informace

Původní název:
The Silence of the Lambs 2 (více)
  • Velká Británie Hannibal
  • Velká Británie The Silence of the Lambs 2
  • Velká Británie Ганнибал
Premiéra v ČR:
26. 4. 2001
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
87 mil. USD
Tržby:
351,69 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Hannibal je dostupný s českými titulky

Další z kolekce Hannibal


Podobné


Powered byJustWatch