Brazil

75%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Moc nadšený z tohoto bizárního dílka nejsem. Snímek postupně sám sebe utopil ve zmatečnosti a zbytečně komplikovaných přechodech mezi fikcí a fikcí na entou. Že je to osobité a zajímavé dílko o tom žádná, ale je to strašně náročné na pozornost. Vlastně nevím, jak hodnotit.. po shlédnutí snímku ve mě zůstal hodně neurčitý pocit.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Možná trochu moc (a v podstatě zbytečně) zmatené, ale přesto nezapomenutelný gilliamovský zážitek, který jsem napoprvé nedokázal ocenit.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
1984 na halucinogenní satirický způsob meets největší poplivání vánočního ducha v dějinách filmu. A je to zábava, které navíc nechybí interpretační výzvy, především pak v depresivním závěru. Tolik nápadů na jediný film, ať už mluvíme o čistě vizuálních nebo těch inscenačních (sci-fi jak v Metropolis × groteskní ironie po vzoru Monty Python) a tematických, to se fakt vidí málokdy. Měl bych dát ještě lepší hodnocení, ale občas mi ten zběsilý pohyb nepřišel stoprocentně organizovaný a smysluplný.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Velice bizarní a zábavná Gilliamova fraška, ve které je vize o konci 20. století prezentována téměř v Čapkovském duchu protknutá lehce depresivní náladou pozdějších 12ti Opic. Lehké porovnání s dnešním Minority Report je nasnadě, narozdíl od Gilliama však Spielberg sází na jiné aspekty a místo řádného příběhu bez sladkého konce láduje naše mozkové buňky vizuálními orgiemi... Gilliam se však drží a ve vyprávěcím stylu a tempu nepoleví ani v šokujícím závěru. Takhle má vypadat apokalyptická vize, takhle má vypadat ten správný "what if" z budoucnosti...
zozemir
1 805 bodů
10
Gilliam nám naservíroval nejednoduchou podívanou, která s vaším mozkem zacloumá jak rozbouřené vlny s neplavcem. Drama se střídá s komedií v nezvykle rychlém tempu, do toho se připlétají metafory, představivosti hlavní postavy a psychedelické prvky, jenž zanechají hlubokou šlápotu ve vašem myšlení. Prostě vizuální šílenost, která pohltí a nepustí.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
147 bodů
7
Film není úplně jednoduché pobrat. Jednak ho točil Terry Gilliam a scénář je takový jaký je. Zvláštní, nestandardní a může se stát, že po pár letech zapomenete o čem film vlastně byl. To se mi prakticky stalo. Stejně tak jednoduché není ani Imaginarium dr. Parnasse a všechny jeho filmy. Za to velké plus. S partou Monty Python to mám raději.
  • prostě režisér Monty Python a jeho styl, nadsázka, sarkasmus...
  • přece jen film z roku 1985 neudžel nadčasovost