Smrt čeká všude

76%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Válka je droga, to je motto filmu a Jeremy Renner hraje přesně v tomto duchu. JE to zajímavý válečný snímek ukazující život jednotky pyrotechniků, ale dočkáme se i zajímavých přestřelek. Na film se dívá dobře, ale chybí tomu trošku propracovanější scénář.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Já nevím, ale ten film mi přijde o ničem. Minimálně o ničem novém. Ničem, co by nebylo řečeno v desítkách dalších válečných filmů. A takový Mariňák byl alespoň vizuálně zajímavý. Dokumentární roztřesená kamera už je dnes využívána moc často na to, aby mě ohromila. Herci v pořádku, ale nikdo nevyčnívá z řady. Děj jsem neobjevil. 50%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Výborné válečné drama z pohledu party pyrotechniků, kteří se každou zneškodňěnou bombou pouze přibližují té další. Výtečná atmosféra (hlavně pří zásazích jednotky) a působivě napsané lidské charaktery. Možná nejlepší film, který letos nebyl v kinech :) 8/10
muzz
muzz
18 035 bodů
9
Když si tak čtu ta hodnocení tady dole, je vidět, že ten film není vhodný pro antiami a milovníky ručníkářů. Film je natočený velmi dobře, celou dobu je tam napětí a nejistota, kamera skvělá a herecké výkony taky. A Metallica rulez! :)
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Ve své podstatě je mi jedno, jestli je to miltaristicky akurátní, stejně mám pocit, že se ozývají jenom takoví ti jedinci, co se o víkendech honí v maskáčích po lese a mají modrou knížku. Pro mě je to napínavé od začátku do konce, je tam solidní přesah a velmi dobré herecké výkony.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Jednotlivé sekvence jsou velmi adrenalinové a Kathryn Bigelow stačí nervózní dilema 'bouchne - nebouchne' k tomu, aby skrze jednoduše vystavěný pohyb po mizanscéně zatlačila diváky do sedaček. Bohužel, tyhle epizodní výjevy ze života elitní jednotky jsou poslepované pokusem o příběh, v němž kvůli slabému vyprofilování postav nefungují emoce a moc se nedaří ani snaha o hluboký morální přesah. Autentické to asi je (naštěstí nemohu posoudit), ale ta nekonečně třaslavá kamera tu vůbec nefunguje tak důmyslně jako v jiných filmech a spíše narušuje pozvolna budovanou atmosféru prostředí, v němž je každý pohyb nebezpečný. Alespoň Jeremy Renner to herecky táhne a dodává své postavě nějakou hloubku, které se divák může chytat.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Tohle je dost povedený válečný film. Nemohl jsem se od něj odtrhnout a s napětím jsem očekával co se bude dále dít a co se nečekaně zvrátí nebo bouchne.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Tenhle film je zvláštní tím, že nemá skoro žádný nosný děj, prostě jenom čekáte, co se stane, koho zastřelí, kde bomba vybuchne. To je sice napínavé, ale jenom do jisté míry, a na to 130 minut hrozně dlouhá doba. Byl to dobrý film, ale za nejlepší film roku ho rozhodně nepovažuji.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6.5
Zní to zvláštně, ale konec filmu vypadá, jakoby to byla zase agitka americké armády, nudíš se ? Máme tady pro tebe adrenalin, i když smrt čeká všude....Nevím, co tím Bigelowá chtěla skutečně sdělit...že válka je hard core? Že život v konzumu je nuda ? Že děti se nemají zatáhat do války ? Je to dobře natočené, technicky zvládnuté, bez východiska pro všechny, pokud se nechceš bavit smrtí....v manželském klání jde Osacar pro mne za Avatrem :).
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Distribuční cesty nezávisle produkovaných snímků mohou být,jak jsem se mohl přesvědčit vskutku nevyzpytatelné.Zážitek režisérky Kathryn Bigelow,byl strhující.Neodtrhl jsem ani zlom vteřiny detailností skvostu,který nám představila na stříbrném podnose.Výborné herecké obsazení Renner(strhující)-Mackie-Geraghty!Oscary jsou zasloužené a třepavá realistická kamera mě ohromila,se střihem a režií doplněnoucím prostředím těžké války v Iráku,nebo-li 365 dnů do návratu.Představivostí prostoru věčné paranoie–prostoru,kde budík časované nálože tiká potenciálně na každém rohu,pod tričkem každého na první pohled nevinného civilisty.I přesto všechno samozdřejmě velká poklona pro režisérku K.Bigelowou,ale o malinko více jsem to tento rok přál Tarantinovy (Inglourious Basterds).