Město bohů

83%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Snímek je drsný jak šmirgl papír a ukazuje nám odvrácenou stranu brazilského Ria. Takhle má vypadat pořádný syrový film,který se nebojí zacházet do extrému a šokovat. Zde by se měl učit jak Danny Boyle,tak Garth Davids. Jejich snímky jsou podle tohoto snímku pohádkovou podívanou.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Pěkně drsně zpracovaný příběh z nejdrsnějšího slamu v Riu. Napětí, akce, syrové pojetí.. souhlasím s tím, co se píše ve starších komentářích. Film jsem viděl podruhé a i tak mě velmi bavil. Pamatuji si, že poprvé mě doslova dostal. Těším se na Elitní jednotku 1 a 2, která by měla být podobného ražení a chystám se na ně o víkendu podívat.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
10
Syrový a brutálně realistický pohled na život v brazilských slumech. Krutosti násilí jsou aspekty všedního dne, do něhož jsou zapojeni i děti jakéhokoliv věku. Po ranním probuzení si nikdy nikdo není jistý, jestlipak se ještě dožije večera. V podstatě se dá říci, že americký divoký západ byl oproti tomuhle procházkou růžovým sadem. Příběh sleduje osudy dětí a dospívajících se zbraní v ruce, kšeftující s čímkoliv a nerespektující naprosto nic a nikoho. Pro dokonalou autentičnost byli použiti převážně neherci a o zbytek se už postarala jen dokonalá režie, kamera a střih. Film, který šokuje každou vteřinou. V podstatě se dá říci, že tohle není nic pro slabé povahy.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Vlastně takovej surovější a špinavější Milionář z chatrče.. Ukázat na plný pecky, jak jde život ve slumech, a že ať se máte jakkoli, tak můžete pořád děkovat, jelikož se vždycky budete mít lépe. Nejde o tu špínu, drogy a kriminalitu, ale o onu nejistotu nad svým životem, že jste odkázaní na náhodu. Natočeno je to tak poutavě a mistrně, že Vás osudy mrazí o to více. Výprávěcí styl z celého snímku dělá něco navíc, že místy opravdu máte pocit, že tvůrci chtěli napodobit filmové velikány ala Scorsese. Jenže s podobnými filmy mám problém, je to možná pravdivý, je to možná geniání, ale taky je to úplně k ničemu. Když je to pro Vás, tak jste maxilmálně šokovaní, co je jinde za život. Jenže taky to s Vámi nic dělat nemusí, což je i můj případ. Skáče si to od postavy k další, až se mi z toho točí hlava. Vůbec to nemá ty emoce, jaké by si to zasloužilo... Navíc mám extrémní problém, jak to celé tahnou přes ty děcka. Ano, určitě byly toho všeho součástí, ano určitě měly zbraně a kšeftovaly s drogama. Jenže kam se poděli "dospělí"?! Že ti velcí mafiání se nedožili třicítky? Jen díky tomu, že to ve mě i po skončení zanechalo několik otázek, nebudu tolik zlej. Je potřeba si na podobný filmy najít náladu, mít energii se na dvě hodiny ponořit mezi sluncem ožehlé brazilčany a nasát tu špínu a kouzlo celého snímku.. 65%
Floridsky
4 376 bodů
6
Brazilská gangsterka, která je sice pěkně natočená, ale příběh nezaujal a nudil jsem se.
kubas369
4 086 bodů
8
Realistické okénko do života obyčejného kluka, který má svůj životní sen ale žije v jednom z nejhorších možných míst na zemi, kde je denodení realitou smrt, přesto no spíš díky tomu na ten svůj životní sen dosáhne.
mottleone
mottleone
3 414 bodů
10
🔥Absofuckinglutelylovin'it brazilská záležitost🔥 Film, který perfektně ukazuje jak člověka ovlivní prostředí, ve kterém žije; který je úžasnou mozaikou několika příběhů napříč desetiletími; jenž má hromadu skvělých improvizovaných scén, kde působí hlavně amatérští herci s perfektním výkonem, což krásně umocňuje atmosféru filmu. Celé to funguje skoro až dokumentárním "feelem", máte tu všechno - násilí, drama, pomstu, lásku, krev, drogy, skvělou hudbu, humor i perfektní zvraty a ty investované 2hodinky vám uplynou ani nemrknete; překvapivě si za tu krátkou chvíli zvládnete postavy zamilovat (je to efekt, jako byste měli možnost nahlédnout do života sousedů, které znáte pouze od vidění). V poslední scéně vidíme partu kluků, co si plánují jací budou drsňáci a celé nám to krásně uzavírá začarovaný kruh. Nikdo mi nevymluví, že Brazilci v onom roce ukázali světu, že někdo už ty filmy musí dělat "jinak".. Střihač je absolutní Bůh, co měl dostat Oscara a vlastní svatyni vedle sochy Krista v Riu!! Legendární počin 100%
  • Autentický
  • Strhující
  • Měl by vidět každý fanda filmů
  • Žádný Oscar!? 😏
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
9
Prvotřídní filmařina,kde se režiséři v Hollywoodu začínají červenat.Propletené scény alá Tarantino,střih kde nůžky jsou velmi ostré a kmitají,že jsou rozžhavené až nám jiskry propalují stříbrné plátno.Kamera naostřena do nejmenších detailů a já nestačil hltat každou detailnost.Film založený na velmi silném příběhu s vynikajícím scénářem.Kdo se chce nabažit filmovým unikátem,mohu jen doporučit.
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
8.5
Každý dobrý neger vlastní kvér. A keď vlastní kvér, tak može veliť bande negrov a predávať koks. A keď predáva koks, tak má prachy a rešpekt. A keď má prachy, tak si može kúpiť beztrestnosť a ďalšie kvéry. A z kvérov sa strieľa na ďalších negrov a to kvoli čomukoľvek. Ulice sú plné mŕtvych negrov a tí čo zostali živí, tak buď šňupú alebo koks predávajú. A keď zastrelia aj posledného zakomplexovaného negra s kvérom, tak može vzniknúť dalšia generácia negrov s kvérom.. Tak ak si neger a nechceš sa váľat na ulici v kaluži vlastnej krvi, buď novinárom!
  • dĺžka filmu
psico
psico
1 671 bodů
8.5
Drsný film, který ukazuje život odvrácené tváře města hudby a karnevalových tanečnic. Film, který nezavírá oči před ničím a servíruje divákovi realitu bez varování a bez příkras