Spojenec

76%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Moc dobrá práce. Psychologická hra mezi lupičem a poldou. Krásně naplánovaná dokonalá loupež, Denzel Washington ve vrcholné formě, napětí, skvělý scénář a skvělý závěr.. to vše jsou klady filmu a abych jen nechválil, je to film, který nemá úplně novátorský scénář, i když mě filmy typu Dokonalý trik prostě vždy baví. Zde mě to bavilo na krásných 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
10
Co se to děje? Čtvrtý zhlédnutý film od Leeho a čtvrtý plný počet? Vynikající lupičský masakr, který není moc originální ani objevný, ale naprosto člověka rozseká.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
4 roky po premiéře jsem viděl Spojence znovu a užil jsem si ho možná ještě o chlup více než kdysi.Tahle netradiční a hodně promyšlená bankovní loupež, ze které by měl Belmondo s Billem Murraym určitě radost, je totiž v režii Spikea Leeho zábavnou a napínavou jízdou bez nějakých hluchých míst. V rámci žánru bych v poslední desetiletce asi těžko hledal konkurenci. 8.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Film, který sází na řadu kliček a šokujících zvratů natočil angažovaný Spike Lee, takže ve filmu se objeví etnologický mix, u kterého si nemůžete být ničím jistí. V hlavních rolích se předvádí ti nejlepší současní herci, které má Hollywood k mání a produkci jistí zkušený Brian Grazer. Tahle sázka na jistotu prostě nemohla dopadnout špatně, ale je to o fous. Film má místy problémy s gradací a trpí občasnými fauly proti logice. Na druhou stranu úspěch u diváků byl značný.
lamps
lamps
15 150 bodů
9
Elegantní detektiv Denzel Washington, charismatický lupič Clive Owen a nejrafinovanější bankovní loupež, jaká kdy byla ve filmu znázorněna. Inside Man se opravdu těžko popisuje, pokud jste se ještě nesetkali se specifickým přístupem, s jakým Spike Lee točí všechny své filmy. Jestli jste se ale už setkali s jeho úctyhodnou precizností, smyslem pro detail a podrobným rozpracováním hlavních hrdinů, dokážete si představit, že celé dvě hodiny jsou na příběh plný zvratů, kliček, odposlechů, politických zájmů a milionů dolarů ještě zatraceně málo. Ten film má prostě "koule", pořád se něco děje, není zde jediný okamžik nebo záběr, který by byl v celkovém součtu nadbytečný nebo dokonce nesmyslný, a jednoduše nezbývá než smeknout před celým štábem a herci za to, jaký napínavý a strhující thriller se jim podařilo natočit, a to vlastně jen v jedné budově. I Sydney Lumet a jeho slavné Psí odpoledne by měli uznale zatleskat.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Nejlepší promyšlená loupež posledních let. Do detailu promyšlené, herecky vynikající, scenáristicky výborné a castingově fantastické, takových filmů víc.
avenis
avenis
7 963 bodů
9
Výborná loupežná podívaná. Ale člověk se musí fakt dívat. A vnímat, aby věděl, o co jde. Denzel versus Clive, zajímavá dvojka. Jodie se tentokrát moc nepředřela, ale její žraločí postava vnáší do děje trochu té mužné ženskosti. Ve výsledku zajímavé a koukatelné od začátku do konce. (24.2.2021)
Pas
Pas
6 225 bodů
0.5
To si ze mě už vážně děláte prdel! Tak průhlednou snůžku nesmyslů jsem už dlouho neviděl, naivní rádoby zvraty jsem protlemil, stejně jako tupou a předvídatelnou zápletku. Nechci se považovat za filmového génia, ale když se na scéně objeví bohatý dědeček, který evidentně v bance něco skrývá, jen imbecil by nepoznal o co mu jde, stejně jako prozradí svoje úmysly Clive Owen hned při druhém záběru ze skladu banky. Do toho všeho politicky komediálního guláše na plátně smrdí debilní policajt Denzel Washnigton, který je tak chytrý a nad věcí, až mu s radostí chcete plivnout do tváře, stejně jako Leemu za tuhle imbecilní báchorku vo hovně, která se vás snaží naivně celou stopáž držet v napětí, aby vyústila v nijaké finále, bez vysvětlení motivů, důvodů a minulosti lupičů. Přepálený hodnocení bych si dokázal vysvětlit hloupostí a malými nároky uživatelů a diváků, ovšem že i můj bratr tomuhle debilnímu komediálnímu hovnu udělil 5* nechápu. Tudíž mě to navádí k sebe pokání, že ten idiot jsem teda určitě já a jenom sem tu sračku nepochopil, ale všichni víme, že to tak není a jenom sem se tou sračkou bez logiky která si hraje na něco spektakulárního nenechal napálit. 20%. A ktomu všemu ještě ta příšerná hudba jak z arabský reklamy na ovesný vločky, tenhle film je totální epic fail a procenta tady k smíchu !!!
kubas369
4 086 bodů
10
Originální a velmi inteligentní film o dost neobvyklé bankovní loupeži.
kery-
kery-
3 671 bodů
8
Tyto témata loupeží - kde divák většinu času neví na čem je - fungují pořád skvěle. A pokud toto téma táhnou takové hvězdy jako Washington nebo Owen, tak prostě není co řešit :)