Ichi the Killer

69%
Ichi the Killer
Plakát traileru

Sakra...nezůstal nikdo, kdo by mě zabil. Krví prosáklým příběhem japonského podsvětí nás provází bezohledný stroj na zabíjení Kakihara. Na cestě za svým osudem Ichim předkládá zívající blonďák Evropanům neortodoxní druhy násilí v duchu unikátní asijské cesty. Tento film opravdu není pro diváky se slabšími nervy nebo pro ty, kterým se z většího množství krve dělá nevolno. Režisér Miike své publikum rád šokuje - a ve svém oboru je mistr!




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Násilný a brutální   komiksově laděný film dle   svých tradic opět šokuje.   Takaši Miike předvádí v   čem je jeho tvůrčí síla.   Asijské filmy tohoto ražení   rozhodně nejsou pro každého   a jen opravdový fanoušek si   je vychutná smyslí   shovívavou. Děj občas   zadrhává, ale akčnost to   velmi rychle vyrovná. Po   trikové stránce to také   není špatné. A že krev s   useknuté ruky stříká jako   s hasičské hadice? Inu, to   už je ta japonská filmová   tradice, kterou my evropané   nechápeme. Je to prostě   takový jiný film.
lamps
lamps
15 150 bodů
4.5
Exploatační show bez hlavy a paty, která sice sem tam potěší šťavnatě zvrhlým nápadem či hláškou ("Jenom takový malý mučeníčko") a vskutku brutální násilí předkládá velmi originální a záměrně zábavnou formou, ale jako soudržné filmové dílo se souvislým vyprávěním a s promyšlenou návazností scén selhává Ichi na všech frontách. Počáteční zmatení nad neustálým proplétáním scén a snovými flashbacky pravda časem vyprchá, ale Miike se přesto neprojevuje jako schopný vypravěč, nýbrž znovu a znovu jako prvotřídní úchyl, jehož pojetí gore je možná netradiční, ale jeho četnost, extrémní charakter a postupně i neoriginalita všemu jen ubližují a veškeré dění strašně znehodnocují. Navíc postavy jsou veskrze nesmírně nesympatické a normální jedinec si k nim zkrátka nemá šanci najít cestu, takže finálový souboj muže proti muži postrádá jakýkoli náboj či emoce..... Pro mě tedy těžký podprůměr, fanouškům extrémního kečupového násilí však nemůžu než doporučit - nejspíš budete slintat blahem.

Dodatečné informace

Původní název:
Ichi - O Assassino (více)
  • Hong Kong Ichi the Killer
  • Hong Kong Ichi - O Assassino
  • Hong Kong Koroshiya 1
  • Hong Kong Koroshiya ichi
Země původu:
Hong Kong, Japonsko, Korejská republika, Hong Kong
Rozpočet:
1,4 mil. USD
Tržby:
0,08 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Ichi the Killer


Podobné